Sınıflandırılmış Yükümlü Nedir?

Sınıflandırılmış yükümlü nedir sorusu için bedelli askerliğe başvurmak iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Adayın sınıflandırılmış yükümlü olması ve tecil hakkının olmaması durumunda bedelli askerliğe başvuru yapamaz. Ancak adayın tasnif edilmiş yükümlü olması ve tecil hakkının bulunması durumunda bedelli askerliğe başvuru yapabilir. Adayların bu konu hakkında bilgisinin olması ve geç kalmamaları gerekmektedir. Aksi hâlde bedelli işlemini gerçekleştiremezler.

Sınıflandırılmış Yükümlü Nedir, Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınıflandırılmış yükümlü nedir sorusu olarak bedelli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar e-devlet üzerinden bedelli askerlik ile ilgili başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Sınıflandırılmış yükümlü olduğu hâlde askerliği, bedelli askerliğe çevrilen adayların bilgilerini eksiksiz olarak e-devlet sistemine girmeleri gerekir. Sınıflandırılmış yükümlülerin bedelli askerlik için e-devlet üzerinden gerçekleştireceği işlemler açıklanacak olursa;

  • Tüm askerlik işlemlerinin gerçekleştirildiği ana ekrana adayların T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile giriş yapmaları gerekir.
  • Ardından bedelli işlemlerinin ve tescil işlemlerinin yer aldığı ekran, işlem yapmak isteyen vatandaşların karşılarına gelecektir. Bu ekranda sınıflandırılmış yükümlülerin bedelli işlemleri gerçekleştirilmektedir.
  • Tüm işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından bedelli ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

beas

Sınıflandırılmış Yükümlünün Bedelli Askerlik Yapabilmesi İçin Şartlar Nelerdir?

Sınıflandırılmış yükümlünün bedelli askerlik yapması için şartlar bulunmaktadır. Bu şartları tamamlayan adayların bedelli askerlik yapmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bedelli askerlik yapabilmek için adaylardan istenen şartlar şu şekilde açıklanır;

  • Adayların yoklama yapıldığı tarihte asker kaçağı olmaması ve saklı bulunmaması gerekir.
  • Askerlik çağına girmiş yükümlülerin, yaş durumuna bakılmadan herhangi bir fiili askerlik görevinde bulunmaması gerekir.
  • Bedelli askerlik yapmak isteyen adayın kendisinin, eşinin, vasisinin, velisinin veya birinci ve ikinci dereceden akrabalarından herhangi biri tarafından bedelli askerlik yapması doğrultusunda ilgili kişi adına başvuruda bulunulması gerekir.
  • Sınıflandırma ve kura sonucu bedelli askerlik yapabilmesi için hak kazanması gerekir.
  • Kanunda belirtilen bedelli askerlik ücretinin, başvuru tarihinden itibaren 2 ay içinde peşin olarak ödenmesi gerekir.
  • Yoklaması bulunmayan adaylar için, askerliğe elverişlidir raporu, alınması gereken raporlar arasında gösterilmektedir.
  • Tecil hakkı bulunanlar hariç, bedelli askerlik başvurusunda bulunmayanlar, son tercihlerinde bedelli askerlik başvurusu yaptıkları hâlde kura sonucunda çıkmayanlar ve diğer statülerde sınıflandırılmış yükümlü olan adayların bedelli askerlik yapması mümkün değildir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!