2022 AÖF Taban Puanları, Kontenjanlar ve Açıköğretim Tercihleri

2022 Aöf taban puanları, 2022 YKS sınavı sonrasında öğrencilerin merak ettiği bir konu oldu. 2022 Aöf taban puanları için aöf bölümleri bulunan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi için AÖF taban puanları, açıköğretim bölümlerinin kontenjanları ve açıköğretim tercihleri ile ilgili bir yazı ele aldık.

18 – 19 haziran 2022 tarihlerinde YKS, TYT ve AYT sınavları yapıldı. Sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacak ve sonrasında öğrenciler için tercih süreçleri başlayacak.

Sınavlar kadar tercih süreçleri de öğrenciler için oldukça zorlu bir dönem. Tercihlerinde açıköğretim yazmak isteyen öğrenciler için Açıköğretim Fakültesi bulunan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi‘nin açıköğretim bölümleri için taban puanlarını, kontenjanlarını ve tercih kodlarını sizler için çıkardık.

2021 – 2022 AÖF Taban Puanları İçin Tıklayınız.

2022 – 2023 Üniversite tercih işlemleri Ağustos 2022 sonlarına doğru yapılacak. Öğrenciler bu tarihlerde ÖSYM üzerinden tercihlerini yaparak bir yükseköğretim programına yerleşmeyi bekleyecek.

Açıköğretim bölümlerine kayıt olabilmek için önceki yıllarda yer alan baraj puanı kaldırıldı. Böylelikle herhangi bir puan türünde sınav puanı hesaplanan öğrenciler 2 yıllık (önlisans) açıköğretim bölümlerini kontenjan ve taban puanlarını göz önününde bulundurarak tercih edebilirler.

Aynı şekilde TYT sınavından herhangi bir puan türünde sınav puanı hesaplanan öğrenciler öğrenciler 4 yıllık (lisans) açıköğretim bölümlerini tercih edebilirler.

Aşağıdaki tablolardan kayıt olmak istediğiniz açıköğretim üniversitesine, bölümüne, taban puanlarına, kontenjanlarına ve tercih kodlarına bakabilirsiniz. Tablonun üzerine tıklayarak büyük pencerede inceleyebilirsiniz.

2022 AÖF Taban Puanları ve Kontenjanları

Lisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Anadolu Üniversitesi Lisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Anadolu Üniversitesi Lisans Bölümleri

Atatürk Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Atatürk Üniversitesi Lisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Atatürk Üniversitesi Lisans Bölümleri

İstanbul Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - İstanbul Üniversitesi Lisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – İstanbul Üniversitesi Lisans Bölümleri

Ankara Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Ankara Üniversitesi Lisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Ankara Üniversitesi Lisans Bölümleri

Önlisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Anadolu Üniversitesi Önlisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Anadolu Üniversitesi Önlisans Bölümleri

Atatürk Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Atatürk Üniversitesi Önlisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Atatürk Üniversitesi Önlisans Bölümleri

İstanbul Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - İstanbul Üniversitesi Önlisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – İstanbul Üniversitesi Önlisans Bölümleri

Ankara Üniversitesi

2022 AÖF Taban Puanları - Ankara Üniversitesi Önlisans Bölümleri
2022 AÖF Taban Puanları – Ankara Üniversitesi Önlisans Bölümleri

2022 – 2023 eğitim yılı için tercihlerine açıköğretim yazmayı düşünen öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz. Her türlü sorunuzu bu yazı altına yorum olarak ekleyebilirsiniz.

Açıköğretim harçları her yıl değişmekle birlikte 2022 – 2023 yılı harçları henüz açıklanmadı. Harç miktarları açıklandığında sizlere duyuracağız. Bir önceki yıl olan 2021 – 2022 yılı açıköğretim harçları için TIKLAYINIZ.

Kaynak: ÖSYM

Sıkça Sorulan Sorular

Açıköğretim bölümleri Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi olmak üzere dört üniversitede her bölüm ve üniversite için taban puanları farklıdır. Yazı içeriğimizdeki tablolardan inceleyebilirsiniz.

Diğer üniversiteler gibi açıköğretim bölümleri de kontenjanlıdır. Diğer üniversitelerin aksine kontenjan miktarları oldukça fazladır ve genelde tam dolmaz. 2022 Açıköğretim kontenjanlarını yazı içeriğimizdeki tablolardan inceleyebilirsiniz.

2022 Aöf Tercihleri, 2022 YKS sınavının açıklanmasından sonra başlayacak.

2022 YKS sınavı sonrasında yeterli puanı alan öğrenciler tercih kılavuzundan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim bölümleri için tercih kodlarına göre ÖSYM sitesinden tercih girişleri yapılacak.

5
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!