KYK Yurdunda Oda Değiştirilir mi?

KYK yurt odası değiştirme sorusu üniversiteye yeni başlamış ve yurtta kalan öğrencilerin merak ettikleri bir konudur. İçerisinde barınılan KYK yurdunun yönetimi bu konudan sorumludur. Yurt odasının değiştirilme istemesinin sebebi ile beraber başvuruda bulunulduğunda muhakkak ki yönetimden olumlu bir sonuç alınabilecektir.

KYK Yurdunda Oda Değiştirmek

KYK değiştirme farklı yöntemler kullanılarak mümkün olabilir. Bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için içinde bulunulan problemli durum açık ve net bir şekilde anlatılabilmeli ve var olan huzursuzluk yönetici ile paylaşılmalıdır. KYK yurtlarında kalan öğrenciler devlete başvuruda bulunarak bu hakkı kazanırlar. Birçok kişi asil olarak ilk başvuruda yerleşirken birçok kişi yedek olarak kalır. Yedek olarak başvuruda bulunan kişiler zamanla kendilerine yer bulabileceklerdir. KYK yurtları devletin öğrenciler için tasarlamış olduğu binalardır. Bu binalarda oda içerisinde birkaç kişi beraber kalınır. Her bir yurdun bir yöneticisi ve yönetici yardımcısı bulunur. Yurt içerisinde olup biten her şeyden bu kişiler sorumludur. Öğrenci istemediği sebeplerden dolayı yurt odasını değiştirmek isteyebilir. Bu odadaki kişi ile büyük bir anlaşmazlık yaşaması ve bunu halledememesinden kaynaklanabilir. Bu problem yönetim ile paylaşıldığında ve yönetim yurt içerisinde boş bir yatak temini yapabildiğin de kişilerin isteğini geri çevirmeyecektir.

KYK Yurdunda Oda Değiştirme Şartları Nelerdir?

KYK değişim şartları yurdun yönetiminde bulunan kişi ile de ilgili bir durumdur. Yurdun içerisinde farklı bir odaya geçiş yapılacaksa bu yurdu yöneten kişi ile görüşülerek uygun bir oda görüldüğü takdirde yapılabilir. Ancak kişi tamamen bulunduğu KYK’dan başka bir KYK’ya geçiş yapmak istiyorsa bunun için bulunulan bölgedeki KYK müdürlüğüne başvuruda bulunmak gerekir. Başvuru süreci bir dilekçe yardımı ile olabilmektedir. Dilekçe sayısı başvurunun onaylanmasında ve dikkate alınmasında önemli bir durumdur. Dilekçe doğru beyanlar barındıran bilgilerle doldurulmalıdır. Yurtlar arası geçiş işlemine “yurt nakil işlemi” adı da verilir. Bazen geçiş yapmak istediği yurttaki kişi ile anlaşarak karşılıklı yer değişikliği yapabilir. Böyle bir durumda herhangi bir şekilde dilekçe başvurusunda bulunmadan yurdun başında bulunan yöneticilerle bu konu paylaşılarak geçiş gerçekleştirilebilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!