2020 ALES/2 Sonuçları Açıklandı

Pandemi nedeniyle 2020 yılın yapılması gereken ALES sınavı ertelenmiş ve 21 Şubat 2021 tarihinde yapılmıştı. Öğrenciler merakla ALES sonuçlarını beklerken ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) adayların katılımı ile birlikte ÖSYM tarafından belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Sınavın ardından adaylar ALES sınavının sonuçlarını bekliyor. 2020 yılı ALES/2 Sınavında adaylara sayısal ve sözel testler uygulandı. Sınavın tamamlanmasının ardından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2020-ALES/2) ait sonuçlar açıklanacak.

2020 ALES/2 başvuruları 1 – 12 Ekim 2020 tarihlerinde alınmıştı. 21 Şubat 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılan ALES/2’in sonuçları ÖSYM tarafından açıklanacak.

Yüksek öğretim programlarında yüksek lisans ve doktora eğitimine başvuru yapabilmenin önemli kıstaslarından birisi olan ALES Sonuçları üniversitelerin yüksek lisans taban puanı için kullanılmaktadır.

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı

DUYURU
(02 Mart 2021)

2020-ALES/2 Sınav Sonuçları Açıklandı

21 Şubat 2021 tarihinde uygulanan 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2020-ALES/2) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 02 Mart 2021 tarihinde saat 16.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!