Açıköğretim Yiyecek-İçecek Hizmetleri dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Yiyecek-İçecek Hizmetleri” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Yiyecek-İçecek Hizmetleri dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Yiyecek-İçecek Hizmetleri dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Yiyecek-İçecek Hizmetleri | SHZ310U | III.YARIYIL | 0+0 | 5.0 |
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Yiyecek-İçecek Hizmetleri Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış |
2. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış |
3. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreci |
4. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim Süreci |
5. Haftalar | Menü Yönetimi |
6. Haftalar | Menü Yönetimi |
7. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Süreci |
8. Haftalar | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Satın Alma Süreci |
9. Haftalar | Teslim Alma ve Depolama |
10. Haftalar | Üretim ve Servis Süreci |
11. Haftalar | Üretim ve Servis Süreci |
12. Haftalar | Gelir ve Maliyet Kontrolü |
13. Haftalar | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler |
14. Haftalar | Yiyecek İçecek Endüstrisinde Yeni Trendler |