Tıpta Uzmanlık Sınavına Nasıl Çalışmalı?

TUS olarak bilinen tıpta uzmanlık sınavına tıp fakültesi mezunlarının branş seçme sınavlarıdır. Her yıl gerçekleştirilen bu sınav ile birlikte adaylar kendi branşlarını seçmekteler ve uzmanlık eğitimlerini almaya başlamaktadırlar. Akademik sınavlar içerisinde en zor sınavlardan biri olan TUS, temel bilimler ve klinik bilimler olmak üzere sabah ve öğleden sonra yapılmakta iki oturum ile birlikte gerçekleştirilmektedir.

Adaylar bu sınavlar ile birlikte kendi branşlarını seçebilmektedirler. Seçtikleri branşlara göre uzmanlık eğitimlerini almaktadırlar. Tıp fakültesi eğitimlerini tamamlayan öğrenciler pratisyen hekim ünvanını almaktadırlar. Herhangi bir bölüm için uzmanlık eğitimleri almak durumundadırlar. Her yıl nisan ve eylül aylarında gerçekleştirilmekte olan bu sınav kişilerin uzmanlık alanlarını tercih edebilmeleri için gereklidir. Tıpta uzmanlık sınavlarında kişiler yüksek puanlar elde edebilmek için eksiksiz bir şekilde konu çalışmaları gerçekleştirmekte ve bol soru çözüm çalışmaları yapmaktadır.

Tıpta uzmanlık konu anlatımlı kitaplar öğrencilerin çok daha iyi bir şekilde sınavlara hazırlık yapabilmelerine olanak tanımaktadır. Konu anlatımlı kitaplarla birlikte adaylar tüm konuları eksiksiz bir şekilde öğrenebilmekte ve yüksek puanlar elde edebilmektedir.

CYMERA 20180319 110157

Tıpta Uzmanlık Kitapları Nasıl Olmalı?

Tıpta uzmanlık kitapları adayların sınavlara çok daha iyi bir şekilde hazırlık yapabilmelerine olanak tanımaktadır. Yer alan çok çeşitli soru tipleri ile birlikte adaylar gerekli olan tüm soru tiplerini rahatlıkla görebilmekte ve yüksek netler elde edebilmektedir.

Tıpta uzmanlık sınavına her tıp fakültesi mezunu girebilmektedir. Tıp fakültesi dışında eczacılık, kimya, veterinerlik, biyoloji veya tıbbi biyoloji gibi çok çeşitli bölümler de temel bilimler sınavlarına girebilmektedirler. Klinik bilimler sınavlarına ise sadece tıp fakültesi mezunları girebilmektedir.

Tıp kitapları ile kişiler istedikleri başarıları bu sınavlarda gerçekleştirebilirler. Temel bilimler sınavlarında 120 soru, klinik bilimlerde de 120 soru sorulmaktadır. Toplamda kişiler 240 soru sorulur. Tıp soru bankaları ile kişiler yer alan tüm soru çeşitlerini rahatlıkla görebilmekte ve hazırlıklarını en iyi şekilde yapabilmektedir. Soru bankalarında yer alan sorular çok çeşitli zorluk derecelerine sahiptir. Bu nedenle adaylar istedikleri sonuçları elde edebilmektedirler. Her türlü soru tiplerine hakim olan adaylar sınavlarda da aynı soru tipleri ile karşılaştıklarında rahatlıkla çözebilmektedirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!