DGS’den Başarılı Olmak İçin Nasıl Çalışmalı?

DGS, 2 senelik olan bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin alanlarına yakın olan 4 senelik üniversiteye geçiş sınavıdır. DGS, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan diğer sınavlar gibi kolay bir sınav değildir. Bu nedenle istikrarlı ve yüksek strateji içeren çalışmaların yapılması gerekir.

DGS’ye Nasıl Çalışılmalıdır?

DGS’ye hazırlık ilk olarak kişi kendisinin hangi seviyede olduğunu belirlemelidir. Bu seviyeye göre konu anlatımlı kitaplardan detaylı bir şekilde konulara çalışılmalıdır. Her konusu sonrasında çözümlü sorular ile pekiştirme yapılmalıdır. Böylece konu hakkında çıkacak olan sorunun çözümü öğrenilir. Konular bittikten sonra soru bankası ya da yaprak testlerle çözümüne bakmadan süre tutarak soru çözümü yapılmalıdır. Kişilerin seviyelerine göre ve sınava olan zamanlarına göre gün içerisinde soru çözme sayısı ve ders çalışma saati değişiklik gösterir. Fakat konuların unutulmaması için ve sürekli tekrar edilebilmesi için günde en az 3- 4 saat DGS için çalışmaya ayırılmalıdır. Çok anlaşılmayan konular ve sorulara yıldız işareti konulmalıdır. 1 hafta sonra da o konuya bakmadan soru çözümü yapılmalıdır. Eğer hala sorular çözülemiyorsa en baştan tekrar edilmelidir. Bu şekilde hem konuyu hem de soruyu pekiştirmiş olur. Sınava son 1 ay kala çıkmış sorulardan ya da benzer sorulardan oluşan denemeler çözülmelidir. Bu denemelerde süre tutulmalıdır.

DGS’de Başarılı Olmak İçin Kitaplar

DGS’den başarılı olmak için adaylar kendi seviyelerine ait olan kitaplardan başlamalıdır. Yani DGS konuları hakkında çok fazla bilgisi olmayan ve başlangıç seviyesinde olduğunu düşünenler daha çok konu anlatımı detaylı olan kitapları tercih etmelidir. Eğer konular hakkında bilgisi varsa bu durumda ise kendini geliştirebileceği orta seviye zorluktaki soru kitaplarını alarak soru çözmelidir. Yanlış yapılan ya da boş bırakılan her sorunun çözümüne ulaşmak şarttır. Orta seviye kitaplar bitirildikten sonra kişiler zor seviye kitaplara geçebilir. Bununla birlikte DGS’den başarılı olabilmek için kesinlikle çıkmış sorulara çalışılmalıdır. Çünkü DGS sınavında her sınavda olduğu gibi eski çıkmış sorulara benzer ve aynı kalıpta olan sorular da yer alır. Çıkmış sorulara ve çözümlere hakim olunduğu zaman adayların başarılı olma ihtimali yükselir ve istedikleri 4 senelik bölümleri kazanabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!