2022 Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2022 Dikey Geçiş Sınavı için kayıt tarihleri başlamak üzere. Dikey geçiş sınavı 2 yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girmeleri gereken bir sınav olarak biliniyor.

2 yıllık önlisans mezunu olan Açıköğretim öğrencileri ve örgün öğrencileri açıköğretim 4 yıllık lisans bölümlerinden devam etmek istediklerin 2022 dikey geçiş sınavına girmeleri gerekiyor. Dikey geçiş sınavına girmeden geçiş yapılamıyor.

2022 Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre 2022 Dikey Geçiş sınavı için başvurular 13 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak ve 23 Mayıs 2022 tarihine kadar devam edecek. Daha yüksek sınav harcı ödeme şartı ile geç başvurular 31 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

DGS Sınav başvuru kılavuzu henüz yayımlanmamış olup kılavuz yayımlandığında bu sayfada yer alacaktır.

2022 Dikey Geçiş Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2022 Dikey Geçiş Sınavı 3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşecektir. Pandemi koşullarının gevşemesi nedeniyle sınavlar yüz yüze olarak yapılmaktadır.

2022 Dikey Geçiş Sınavı Ücreti Ne Kadar?

2022 Yılı DGS sınavı için sınav ücreti henüz ÖSYM tarafından duyurulmamış olmakla birlikte 2021 DGS sınav ücreti 150 TL idi. Geç başvuru yapılması durumunda ise Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50artırımlı olarak aynı gün ödenmektedir.

DGS İle Açıköğretim Lisans Bölümleri

Açıköğretim 4 yıllık lisans bölümlerine dikey geçiş ile geçilebilmekle birlikte bazı bölümler fark dersler alır iken bazı bölümler fark dersleri almadan devam edebilmektedir.

Açıköğretim dikey geçiş bilgileri ve detaylı anlatımlar için Açıköğretim Dikey Geçiş Kayıtları yazısını okumanızı önermekteyiz.

2022 Dikey Geçiş Sınavı
2022 Dikey Geçiş Sınavı
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!