2021 YDS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sınava katılım sağlayan adaylar tarafından merak ediliyor. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavına katılmış olan adaylar işlemleri için sınav sonuç tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ise YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

2021 YDS Sonuçları Tarihi

2021 YDS sonuçları sınava girecek adaylar için merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ise sınavların hangi tarihte açıklanacağı belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2 Kasım 2021 tarihinde YDS sonuçları belli olacak. Adaylar da belirtilen tarih kapsamında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçlarını öğrenmeye başlayabilecek.

Adaylar sonuçlarını öğrenmek için T.C kimlik numaraları ile birlikte aday şifrelerini girerek sonuç öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyeceği için adaylar internet sitesi üzerinden sonuçlara ulaşabilecek.

YDS Niçin Kullanılıyor?

YDS ne işe yarar sorusuna yanıt olarak özellikle akademik kariyer yapmak isteyenler için gereklilik taşıyor. Yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılan YDS aynı zamanda araştırma görevlisi olmak için de talep ediliyor. Akademik kadrolara başvuru yaparken yüzde oranı düşük de olsa yabancı dil puanı isteniyor ve adaylar da YDS kapsamında bu puanı veriyor. Aynı zamanda adaylar YDS’ye kontenjan bulmaları halinde elektronik ortamda da girebiliyor. Ancak elektronik ortamda adayların sınava katılmaları için aylar öncesinden başvuru yapmaları ve sınava da Ankara’da girmeleri gerekiyor. Normal şekilde yapılan YDS ise Türkiye’deki pek çok sınav merkezinde gerçekleştiriliyor ve adayların da sınava katılımları belirlenen saatler kapsamında yapılıyor.

Bu kapsamda YDS’ye katılım gösterenler;

  • Doktora, doçent ve sanatta yeterlilik adayı olanlar,
  • Yüksek lisans programına katılım sağlayacak olan lisans mezunları,
  • Memur olarak çalışan ve dil tazminatı ya da yurt dışında görevleri yüzünden yabancı dil bilgilerini yükseltmek isteyenler,
  • Yabancı dil bilgilerini test etmek isteyen adaylar sınava katılım sağlıyor.

YDS’de alınan puan uluslararası alanda henüz geçerlilik taşımıyor. Bu yüzden yurtdışında belirli alanlarda yabancı dil puanına ihtiyaç duyanlar YDS’ye katılım öncesinde bu özelliği bilmeleri gerekiyor. YDS’nin yanında adaylar YÖKDİL olarak bilinen sınavı da tercih ederek yabancı dil bilgilerinin ölçülmesini sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!