Açıköğretim Menü Yönetimi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Menü Yönetimi” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Menü Yönetimi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Menü Yönetimi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Menü Yönetimi | AŞÇ212U | IV.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Menü Yönetimi Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Menü Yönetimi Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Menü Tarihi |
2. Haftalar | Menü Türleri |
3. Haftalar | Menü Planlaması |
4. Haftalar | Menü Tasarımının Temel İlkeleri |
5. Haftalar | Pazarlama İletişim Aracı Olarak Menü |
6. Haftalar | Menü Fiyatlama |
7. Haftalar | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Fiyatlama Süreci |
8. Haftalar | Menü Analizi |
9. Haftalar | Menü Mühendisliği |
10. Haftalar | Menü Mühendisliği ve İşletme Fonksiyonları Arasındaki İlişki |
11. Haftalar | Turizm ve Restoran İşletmelerinde Bilişim Sistemleri |
12. Haftalar | Menü Yönetimi Sistemleri |
13. Haftalar | Moleküler Gastronomi ve Füzyon Mutfak |
14. Haftalar | Organic Gıdalar |