Açıköğretim Yöresel Mutfaklar dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Yöresel Mutfaklar” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Yöresel Mutfaklar dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Yöresel Mutfaklar dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Yöresel Mutfaklar | AŞÇ204U | IV.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Yöresel Mutfaklar Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Yönetimi Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Türkiye’de Yöresel Mutfaklar |
2. Haftalar | Bölgelere Göre Genel Coğrafi Özellikler |
3. Haftalar | Marmara Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
4. Haftalar | İç Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
5. Haftalar | Doğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
6. Haftalar | Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
7. Haftalar | Karadeniz Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
8. Haftalar | Ege Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
9. Haftalar | Akdeniz Bölgesinin Yöresel Mutfağı |
10. Haftalar | Yöresel Mutfaklara Ait Araç ve Gereçler |
11. Haftalar | Yöresel Mutfakların Yiyecek İçecek Ritüelleri |
12. Haftalar | Bölgelere Özgü Tarifler-1 |
13. Haftalar | Bölgelere Özgü Tarifler-2 |
14. Haftalar | Bölgelere Özgü Tarifler-3 |