Açıköğretim Gastronomi ve Medya dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gastronomi ve Medya” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Gastronomi ve Medya dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Gastronomi ve Medya dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Gastronomi ve Medya | AŞÇ209U | III.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Gastronomi ve Medya Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Gastronomi ve Medya Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Gastronomide Medyanın Yeri ve Önemi |
2. Haftalar | Gastronomi ve Medya İlgili Temel Kavramlar |
3. Haftalar | Komünikasyon, Kitle İletişim ve Çeşitleri |
4. Haftalar | Sinema ve Gastronomi |
5. Haftalar | Basılı Medya ve Gastronomi-I |
6. Haftalar | Basılı Medya ve Gastronomi-II |
7. Haftalar | Televizyon ve Gastronomi-I |
8. Haftalar | Televizyon ve Gastronomi-II |
9. Haftalar | İnternet ve Gastronomi-I |
10. Haftalar | İnternet ve Gastronomi-II |
11. Haftalar | Sosyal Medya ve Gastronomi |
12. Haftalar | Fotoğraf ve Gastronomi |
13. Haftalar | Gastronomi ve Sosyoloji-I |
14. Haftalar | Gastronomi ve Sosyoloji-II |