Açıköğretim Gıda Coğrafyası dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gıda Coğrafyası” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Gıda Coğrafyası dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Gıda Coğrafyası dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Gıda Coğrafyası | AŞÇ207U | III.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Gıda Coğrafyası Ders Çalışma Ortamları
|
||||
![]() |
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | |||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
![]() |
DERS NOTLARI | |||
![]() |
DERS KİTAPLARI | |||
![]() |
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Gıda Coğrafyası Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Temel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşulları |
2. Haftalar | Tarım Tarihi, Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın Başlıca Türleri |
3. Haftalar | Tahıllar |
4. Haftalar | Baklagiller |
5. Haftalar | Sebzeler |
6. Haftalar | Meyveler |
7. Haftalar | Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar |
8. Haftalar | Gıda Üretimine Yönelik Kara Hayvanları Yetiştiriciliği |
9. Haftalar | Türkiye’de Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar, Gıda Üretimi ve Dağılışı |
10. Haftalar | Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Coğrafyası |
11. Haftalar | Su Ürünlerine Dayalı Gıdaların Beslenmedeki Yerleri ve Önemleri, Dünyadaki Dağılışları |
12. Haftalar | Türkiye’de Su Ürünlerine Dayalı Gıdalar |
13. Haftalar | Baharatlar I |
14. Haftalar | Baharatlar II |