AŞÇ207U Gıda Coğrafyası Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Gıda Coğrafyası dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gıda Coğrafyası” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Gıda Coğrafyası dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Gıda Coğrafyası dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders AdıDers KoduZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
Gıda CoğrafyasıAŞÇ207UIII.YARIYIL0+06.0
Gıda Coğrafyası Ders Çalışma Ortamları
blankArasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
blankDERS NOTLARI
blankDERS KİTAPLARI
blankDERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
SayısıYüzde (%)
1.Ara Sınav130
Dönem Sonu Sınavı170
Toplam (%)100

Açıköğretim Gıda Coğrafyası Ders İçerikleri:

HaftalarKonular
1. HaftalarTemel Kavramlar; Besin Maddeleri, Tarımı Etkileyen Doğal ve Beşeri Çevre Koşulları
2. HaftalarTarım Tarihi, Bitkisel Üretim ve Hayvancılığın Başlıca Türleri
3. HaftalarTahıllar
4. HaftalarBaklagiller
5. HaftalarSebzeler
6. HaftalarMeyveler
7. HaftalarKara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar
8. HaftalarGıda Üretimine Yönelik Kara Hayvanları Yetiştiriciliği
9. HaftalarTürkiye’de Kara Hayvanlarından Elde Edilen Gıdalar, Gıda Üretimi ve Dağılışı
10. HaftalarSu Ürünlerine Dayalı Gıdaların Coğrafyası
11. HaftalarSu Ürünlerine Dayalı Gıdaların Beslenmedeki Yerleri ve Önemleri, Dünyadaki Dağılışları
12. HaftalarTürkiye’de Su Ürünlerine Dayalı Gıdalar
13. HaftalarBaharatlar I
14. HaftalarBaharatlar II

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.