1. Haberler
  2. Açıköğretim Dersleri
  3. AŞÇ205U Temel Mutfak Teknikleri Ders Notları ve Çıkmış Sorular

AŞÇ205U Temel Mutfak Teknikleri Ders Notları ve Çıkmış Sorular

Açıköğretim Temel Mutfak Teknikleri dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Temel Mutfak Teknikleri” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Temel Mutfak Teknikleri dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Temel Mutfak Teknikleri dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Temel Mutfak Teknikleri AŞÇ205U I.YARIYIL 0+0 6.0
Temel Mutfak Teknikleri Ders Çalışma Ortamları
deneme sinavi Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
ders notu DERS NOTLARI
ders kitabi DERS KİTAPLARI
video izle DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Temel Mutfak Teknikleri Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar Temel Mutfak Bilgileri
2. Haftalar Doğrama ve Pişirme Yöntemleri
3. Haftalar Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri
4. Haftalar Soslar
5. Haftalar Çorbalar
6. Haftalar Et ve Et Ürünleri
7. Haftalar Sebzeler
8. Haftalar Meyveler
9. Haftalar Aperatifler
10. Haftalar Garnitürler
11. Haftalar Kuru Baklagilller ve Tahıllar
12. Haftalar Ekmek ve Unlu Mamuller
13. Haftalar Salatalar
14. Haftalar Tatlılar
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!