AŞÇ205U Temel Mutfak Teknikleri Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Temel Mutfak Teknikleri dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Temel Mutfak Teknikleri” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Temel Mutfak Teknikleri dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Temel Mutfak Teknikleri dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders AdıDers KoduZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
Temel Mutfak TeknikleriAŞÇ205UI.YARIYIL0+06.0
Temel Mutfak Teknikleri Ders Çalışma Ortamları
blankArasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
blankDERS NOTLARI
blankDERS KİTAPLARI
blankDERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
SayısıYüzde (%)
1.Ara Sınav130
Dönem Sonu Sınavı170
Toplam (%)100

Açıköğretim Temel Mutfak Teknikleri Ders İçerikleri:

HaftalarKonular
1. HaftalarTemel Mutfak Bilgileri
2. HaftalarDoğrama ve Pişirme Yöntemleri
3. HaftalarBesin İşleme ve Saklama Yöntemleri
4. HaftalarSoslar
5. HaftalarÇorbalar
6. HaftalarEt ve Et Ürünleri
7. HaftalarSebzeler
8. HaftalarMeyveler
9. HaftalarAperatifler
10. HaftalarGarnitürler
11. HaftalarKuru Baklagilller ve Tahıllar
12. HaftalarEkmek ve Unlu Mamuller
13. HaftalarSalatalar
14. HaftalarTatlılar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.