Açıköğretim Türk Mutfak Kültürü dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Türk Mutfak Kültürü” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Türk Mutfak Kültürü dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Türk Mutfak Kültürü dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Türk Mutfak Kültürü | AŞÇ201U | I.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Türk Mutfak Kültürü Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Türk Mutfak Kültürü Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi |
2. Haftalar | Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
3. Haftalar | Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
4. Haftalar | Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
5. Haftalar | Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü |
6. Haftalar | Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü |
7. Haftalar | Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü |
8. Haftalar | Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü |
9. Haftalar | Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi |
10. Haftalar | Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi |
11. Haftalar | Türk Mutfak Kütürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar, Yiyecek ve İçecekler |
12. Haftalar | Türk Mutfak Kütürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar, Yiyecek ve İçecekler |
13. Haftalar | Türk Mutfağından Yemek Örnekleri |
14. Haftalar | Türk Mutfağından Yemek Örnekleri |