AŞÇ201U Türk Mutfak Kültürü Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Türk Mutfak Kültürü dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Türk Mutfak Kültürü” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Türk Mutfak Kültürü dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Türk Mutfak Kültürü dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Türk Mutfak Kültürü AŞÇ201U I.YARIYIL 0+0 6.0
Türk Mutfak Kültürü Ders Çalışma Ortamları
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
DERS NOTLARI
DERS KİTAPLARI
DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Türk Mutfak Kültürü Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
2. Haftalar Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
3. Haftalar Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
4. Haftalar Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
5. Haftalar Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
6. Haftalar Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü
7. Haftalar Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü
8. Haftalar Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
9. Haftalar Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
10. Haftalar Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
11. Haftalar Türk Mutfak Kütürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar, Yiyecek ve İçecekler
12. Haftalar Türk Mutfak Kütürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar, Yiyecek ve İçecekler
13. Haftalar Türk Mutfağından Yemek Örnekleri
14. Haftalar Türk Mutfağından Yemek Örnekleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.