AŞÇ202U Osmanlı Mutfağı Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Osmanlı Mutfağı dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Osmanlı Mutfağı” dersi 7 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Osmanlı Mutfağı dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Osmanlı Mutfağı dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders AdıDers KoduZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
Osmanlı MutfağıAŞÇ202UIV.YARIYIL0+07.0
Osmanlı Mutfağı Ders Çalışma Ortamları
blankArasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
blankDERS NOTLARI
blankDERS KİTAPLARI
blankDERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
SayısıYüzde (%)
1.Ara Sınav130
Dönem Sonu Sınavı170
Toplam (%)100

Açıköğretim Osmanlı Mutfağı Ders İçerikleri:

HaftalarKonular
1. HaftalarOsmanlı Başkentinin İaşesi ve İstanbul Mutfak Kültürü
2. HaftalarSaray Mutfağı I
3. HaftalarSaray Mutfağı II
4. HaftalarOsmanlı Mutfağı I
5. HaftalarOsmanlı Mutfağı II
6. HaftalarYemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar I
7. HaftalarYemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar II
8. HaftalarYemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar III
9. HaftalarYemekler: Uygulama Örnekleri
10. Haftalarİçecek Kültürü
11. HaftalarMutfak ve Sofra Araç Gereçleri I
12. HaftalarMutfak ve Sofra Araç Gereçleri II
13. HaftalarOsmanlı Mutfağında Modernleşme I
14. HaftalarOsmanlı Mutfağında Modernleşme II

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.