AŞÇ202U Osmanlı Mutfağı Ders Notları ve Çıkmış Sorular

Açıköğretim Osmanlı Mutfağı dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Osmanlı Mutfağı” dersi 7 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Osmanlı Mutfağı dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Osmanlı Mutfağı dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Osmanlı Mutfağı AŞÇ202U IV.YARIYIL 0+0 7.0
Osmanlı Mutfağı Ders Çalışma Ortamları
deneme sinavi Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
ders notu DERS NOTLARI
ders kitabi DERS KİTAPLARI
video izle DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Osmanlı Mutfağı Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar Osmanlı Başkentinin İaşesi ve İstanbul Mutfak Kültürü
2. Haftalar Saray Mutfağı I
3. Haftalar Saray Mutfağı II
4. Haftalar Osmanlı Mutfağı I
5. Haftalar Osmanlı Mutfağı II
6. Haftalar Yemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar I
7. Haftalar Yemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar II
8. Haftalar Yemekler: Genel Özellikler, Pişirme Teknikleri ve Uygulamalar III
9. Haftalar Yemekler: Uygulama Örnekleri
10. Haftalar İçecek Kültürü
11. Haftalar Mutfak ve Sofra Araç Gereçleri I
12. Haftalar Mutfak ve Sofra Araç Gereçleri II
13. Haftalar Osmanlı Mutfağında Modernleşme I
14. Haftalar Osmanlı Mutfağında Modernleşme II
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!