GKA105U Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

         
Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi GKA105U I.YARIYIL 0+0 5.0
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Ders Çalışma Ortamları
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
DERS NOTLARI
DERS KİTAPLARI
DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar Gıda Kontrolü ve Mevzuatına Giriş
2. Haftalar Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Ögeleri
3. Haftalar Türkiye’de Gıda Kodeksi ve Gıda Kontrolü
4. Haftalar Türkiye’de Gıda Kodeksi ve Gıda Kontrolü
5. Haftalar Gıda Standartları ve Kontrol Kriterleri
6. Haftalar Gıda Standartları ve Kontrol Kriterleri
7. Haftalar Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri
8. Haftalar Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri
9. Haftalar Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri
10. Haftalar Bazı Gıdaların Üretiminde HACCP Uygulamaları
11. Haftalar Gıda Mevzuatı Açısından Gıdalarda Bulunan Kontaminatlar
12. Haftalar Gıda Mevzuatı Açısından Gıdalarda Bulunan Kontaminatlar
13. Haftalar Gıda Kontrol Örgütleri ve Gıda Güvenliğindeki Rolleri
14. Haftalar Gıda Kontrol Örgütleri ve Gıda Güvenliğindeki Rolleri

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.