Açıköğretim Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi | GKA105U | I.YARIYIL | 0+0 | 5.0 |
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Gıda Kontrolü ve Mevzuatına Giriş |
2. Haftalar | Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Ögeleri |
3. Haftalar | Türkiye’de Gıda Kodeksi ve Gıda Kontrolü |
4. Haftalar | Türkiye’de Gıda Kodeksi ve Gıda Kontrolü |
5. Haftalar | Gıda Standartları ve Kontrol Kriterleri |
6. Haftalar | Gıda Standartları ve Kontrol Kriterleri |
7. Haftalar | Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri |
8. Haftalar | Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri |
9. Haftalar | Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktalarının (HACCP) Tanımı ve Genel Prensipleri |
10. Haftalar | Bazı Gıdaların Üretiminde HACCP Uygulamaları |
11. Haftalar | Gıda Mevzuatı Açısından Gıdalarda Bulunan Kontaminatlar |
12. Haftalar | Gıda Mevzuatı Açısından Gıdalarda Bulunan Kontaminatlar |
13. Haftalar | Gıda Kontrol Örgütleri ve Gıda Güvenliğindeki Rolleri |
14. Haftalar | Gıda Kontrol Örgütleri ve Gıda Güvenliğindeki Rolleri |