Açıköğretim Gastronomi Tarihi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gastronomi Tarihi” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Gastronomi Tarihi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Gastronomi Tarihi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Gastronomi Tarihi | AŞÇ102U | II.YARIYIL | 0+0 | 6.0 |
Gastronomi Tarihi Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Gastronomi Tarihi Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | İlk İnsanlarda Beslenme |
2. Haftalar | Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri I |
3. Haftalar | Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri II |
4. Haftalar | Mezopotamya Mutfağı |
5. Haftalar | Antik Çağ’da Yunan Mutfak Kültürü |
6. Haftalar | Antik Mısır Mutfak Kültürü |
7. Haftalar | Uzak Doğu Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi |
8. Haftalar | Orta Çağ’da Avrupa Mutfağı |
9. Haftalar | Amerika’nın Keşfi ve Yeni Gıdalar |
10. Haftalar | Rönesans ve İtalyan Mutfağı |
11. Haftalar | Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü |
12. Haftalar | Modern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi |
13. Haftalar | Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi |
14. Haftalar | Gastronomide Yeni Akımlar |