AŞÇ102U Gastronomi Tarihi Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-

Açıköğretim Gastronomi Tarihi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gastronomi Tarihi” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Gastronomi Tarihi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Gastronomi Tarihi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders AdıDers KoduZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
Gastronomi TarihiAŞÇ102UII.YARIYIL0+06.0
Gastronomi Tarihi Ders Çalışma Ortamları
blankArasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
blankDERS NOTLARI
blankDERS KİTAPLARI
blankDERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
SayısıYüzde (%)
1.Ara Sınav130
Dönem Sonu Sınavı170
Toplam (%)100

Açıköğretim Gastronomi Tarihi Ders İçerikleri:

HaftalarKonular
1. Haftalarİlk İnsanlarda Beslenme
2. HaftalarAnadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri I
3. HaftalarAnadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri II
4. HaftalarMezopotamya Mutfağı
5. HaftalarAntik Çağ’da Yunan Mutfak Kültürü
6. HaftalarAntik Mısır Mutfak Kültürü
7. HaftalarUzak Doğu Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi
8. HaftalarOrta Çağ’da Avrupa Mutfağı
9. HaftalarAmerika’nın Keşfi ve Yeni Gıdalar
10. HaftalarRönesans ve İtalyan Mutfağı
11. HaftalarOrta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü
12. HaftalarModern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi
13. HaftalarEndüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi
14. HaftalarGastronomide Yeni Akımlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.