AŞÇ102U Gastronomi Tarihi Ders Notları ve Çıkmış Sorular

12.08.2020
A+
A-
Google News Açıköğretim Sitesi

Açıköğretim Gastronomi Tarihi dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Gastronomi Tarihi” dersi 6 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Gastronomi Tarihi dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Gastronomi Tarihi dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Gastronomi Tarihi AŞÇ102U II.YARIYIL 0+0 6.0
Gastronomi Tarihi Ders Çalışma Ortamları
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
DERS NOTLARI
DERS KİTAPLARI
DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Gastronomi Tarihi Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar İlk İnsanlarda Beslenme
2. Haftalar Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri I
3. Haftalar Anadolu Mutfak Kültürünün Kökenleri II
4. Haftalar Mezopotamya Mutfağı
5. Haftalar Antik Çağ’da Yunan Mutfak Kültürü
6. Haftalar Antik Mısır Mutfak Kültürü
7. Haftalar Uzak Doğu Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi
8. Haftalar Orta Çağ’da Avrupa Mutfağı
9. Haftalar Amerika’nın Keşfi ve Yeni Gıdalar
10. Haftalar Rönesans ve İtalyan Mutfağı
11. Haftalar Orta Çağ ve Rönesans Dönemlerinde Mutfak Kültürü
12. Haftalar Modern Çağ’da Fransız Mutfağının Gelişimi
13. Haftalar Endüstri Devrimi ve Mutfaklara Etkisi
14. Haftalar Gastronomide Yeni Akımlar

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.