KPSS Sözlü Sınav Soruları Neler?

KPSS sözlü sınav, yazılı sınavı geçmiş ve bir kurumda çalışmaya hak kazanmış olan kişilere yapılan bir sınavdır. Sözlü sınav mülakat olarak da bilinmektedir. Bu sınav genelde kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Kişilere çeşitli sorular sorulur. Sorulan sorulara verilen cevaplar, kişilerin CV’leri gibi etkenler rakiplerin elemesine yardımcı olur. Sözlü sınavı en doğru şekilde geçen ve rakiplerini eleyen kişiler o kurumda ya da kuruluşta çalışma hakkı kazanır.

KPSS Sözlü Sınav Soruları

KPSS sözlü sınav soruları genel olarak gündemden sorulmaktadır. Bununla birlikte KPSS sözlü sınavlarda sorulan sorular birbirlerine benzerlik gösterdiği için kişiler de buna göre bir hazırlık yaparsa vereceği cevapları da önceden belirleyebilir. Bu şekilde rakiplerinin önüne geçerek hayal ettikleri kurumda çalışabilirler. Mülakatta yer alan sorular genelde güncel konulardır ve şu şekilde sorular sorulmaktadır;

  • Stephen Hawgin çalışma alanları ya da böyle büyük bir bilim insanının çalışma alanları,
  • Teknolojinin kullanımı sonucunda fırsat eşitliğine etki etmesi,
  • Tam öğrenme modelinde bulunan duyuşsal giriş özellikleri,
  • Dilsel ve sözel zekayı geliştirme yöntemleri,
  • İnterneti sosyalleşme amacıyla kullanan öğrenciler üzerinde olumsuz ve olumlu etkiler gibi konular KPSS sözlü mülakatta yer alır.

Mülakat soruları herkese aynı şekilde sorulamayacağı gibi çeşitli ve daha önceden hiç sorulmayan sorulardan da çıkabilir. Bu sebeple gündemi takip etmek soruların en doğru şekilde cevaplanmasına yardımcı olur.

KPSS Sözlü Sınava Nasıl Hazırlanılır?

KPSS sınav soruları bazı kurum ya da kuruluşlarda aynı şekilde sorulabilmektedir. Bu nedenle KPSS’de daha önceden çıkan sözlü sınavlarına hakim olmak bu anlamda önemlidir. KPSS sınav sorularının yer aldığı sözlü kaynaklardan yararlanmak gerekir. Aynı zamanda özellikle gündemde çok ses getiren konuların da araştırılması gerekir. Bu konulara yönelik olarak sorulabilecek soruların nasıl sorulabileceği, eski sorulara bakılarak anlaşılır. Cevaplara da bu anlamda çalışılmalıdır. KPPS sözlü mülakatta sadece sorulara cevap vermek de değil kişinin karakterine de bakılmaktadır. Örneğin mülakat sorularının cevabını veren kişinin özgüvenli olması o an jürilerin de dikkatini çeker. Bununla birlikte giyim tarzı da önemlidir. Sınava girecek kişi ciddi ve mülakata uyumlu giyinmelidir.

KPSS A Grubu Başvuru ve Sınav Tarihi
KPSS
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!