KPSS Ön Lisans Taban ve Tavan Puanları

KPSS Ön Lisans taban ve tavan puanı her tercih döneminde değişkenlik göstermektedir. Bunun nedeni sınava giren adayların başarılarıyla puanların belirleniyor olmasıdır. Açılan kadroya giren ilk kişi tavan puanı oluştururken son giren kişi tavan puanını oluşturmaktadır.

KPSS Ön Lisans Tavan Puanı

KPSS Ön Lisans taban ve tavan puanı bağıl değerlendirme sonucu belli olmaktadır. Bu yüzden her dönemde değişkenlik göstermektedir. KPSS Ön Lisans, 2 yıl aralıklarla yapılan bir sınavdır. Adaylar her yıl 2 kez tercih yapma haklarına sahiplerdir. Bu tarihleri, kurumlar ve ÖSYM belirlemektedir. Yapılan son sınava ilişkin veriler ÖSYM sayfasından adayların bilgisine sunulmaktadır. Tavan puanı; açılan kontenjana giren ilk kişi oluşturmaktadır. Son yayımlanan veriler incelendiğinde en yüksek tavan puanın Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne memur alımı ile oluşturulduğu görülmektedir. En yüksek tavan puan 96,57’dir. En düşük tavan puan ise; İstanbul Darphane ve Damga Matbaası’na tekniker alımı ile 70,16’dır.

nosto 52361 85803.1620x0

KPSS Ön Lisans Taban Puanı

KPSS Ön Lisans taban puanı, açılan kontenjanlara en son giren kişinin puanı ile oluşturulmaktadır. Kontenjan eğer 1 kişilikse, o alanın, tavan ve taban puanı aynı olmaktadır. ÖSYM’nin son yayımlandığı verilere göre; İstanbul Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’ne yapılan tekniker alımı en küçük Ön Lisans taban puanını oluşturmaktadır. Puan 69,26’dır. En yüksek taban puanı ise Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi oluşturmaktadır. 96,57 puanla yapılan memur alımı; en yüksek KPSS Ön Lisans taban ve tavan puanı olmaktadır. Veriler; 2020/1 verileri olmakla beraber, yapılan her sınav sonrası değişim göstermektedir. ÖSYM, yapılan her sınav ve atama işleminden sonra, sayfasında, güncel sayısal ve sözel verileri adaylara sunmaktadır. Sunulan veriler doğrultusunda sınava girecek adaylar yol haritası belirlemektedir.

2022 yılında yapılacak olan sınav 2020’den sonraki ilk sınav olacağı için puanlarda değişiklik meydana gelebilir. Bu durum göz önünde tutularak sınava yönelik kapsamlı ve bütünleyici hazırlık yapılması önerilir. Bu sayede sınavdan yüksek puan almak ve istenilen atamanın gerçekleşmesi mümkün olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!