Açıköğretim Besin Güvenliği ve Hijyen dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Besin Güvenliği ve Hijyen” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.
Besin Güvenliği ve Hijyen dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.
Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.
Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Besin Güvenliği ve Hijyen dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.
Ders Adı | Ders Kodu | Zorunlu/Seçmeli | Teori + Uygulama | AKTS |
---|---|---|---|---|
Besin Güvenliği ve Hijyen | GKA106U | II.YARIYIL | 0+0 | 5.0 |
Besin Güvenliği ve Hijyen Ders Çalışma Ortamları
|
||||
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
Final Soruları için TIKLAYINIZ. | ||||
DERS NOTLARI | ||||
DERS KİTAPLARI | ||||
DERS VİDEOLARI |
Ölçme ve Değerlendirme:
Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri | ||
---|---|---|
Sayısı | Yüzde (%) | |
1.Ara Sınav | 1 | 30 |
Dönem Sonu Sınavı | 1 | 70 |
Toplam (%) | 100 |
Açıköğretim Besin Güvenliği ve Hijyen Ders İçerikleri:
Haftalar | Konular |
1. Haftalar | Besin Güvenliği ve Kalitesi |
2. Haftalar | Besin Güvenliği ve Kalitesi |
3. Haftalar | Besinlerde Bulunan Mikroorganizmalar ve Gelişimlerini Etkileyen Faktörler |
4. Haftalar | Besinlerde Bulunan Mikroorganizmalar ve Gelişimlerini Etkileyen Faktörler |
5. Haftalar | Besin Kaynaklı Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler |
6. Haftalar | Besin Kaynaklı Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Zehirlenmeler |
7. Haftalar | Hijyen ve Sanitasyon |
8. Haftalar | İşletme Hijyeni |
9. Haftalar | Çalışan Hijyeni |
10. Haftalar | Çalışan Hijyeni |
11. Haftalar | Besin işleme ve Tedarik |
12. Haftalar | Besin işleme ve Tedarik |
13. Haftalar | Besin Güvenliği Yönetim Sistemleri |
14. Haftalar | Besin Güvenliği Yönetim Sistemleri |