1. Haberler
  2. Açıköğretim Bölümleri
  3. Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Anadolu üniversitesinde bulunan ve 2 yıllık İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünü okumak isteyen öğrencilerin tercih ederek yerleşebildiği bir önlisans bölümüdür. İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü 2019 – 2020 eğitim döneminde açılmıştır.

Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği bölüm tanıtımına, derslere, ders notlarına ve çıkmış sınav sorularına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Programın Amaçları

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programının amacı, ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği konusunda ihtiyacı olan nitelikli personel kaynağını karşılamak konusunda büyük bir boşluğu doldurabilecek potansiyele sahip İş Sağlığı ve İş Güvenliği Teknikeri yetiştirme eğitimini gerçekleştirmektir.

Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü derslerine ait çıkmış sorulara, ders notlarına, ders kitaplarına aşağıdaki ilgili yarıyılda bulunan dersin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Açıköğretim İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Dersleri

1. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı AKTS
HUK101U Hukukun Temel Kavramları 5.0
İLT101U Bireyler Arası İletişim 5.0
İSG101U İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Temelleri 6.0
İSG103U İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 6.0
İŞL105U İşletme İlkeleri 5.0
 – Yabancı Dil I* 3.0
Toplam 30
*Yabancı Dil I Dersi: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM101U-Almanca I, FRA101U-Fransızca I ya da İNG101U-İngilizce I derslerinden bir tanesidir.

2. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı AKTS
İSG102U Yönetim Sistemleri, Risk Yönetimi 6.0
İSG104U Temel Bilgi Teknolojileri Ve Çalışma Hayatı 4.0
İSG106U Çevre Sağlığı Ve Güvenliği 5.0
İSG108U Afet Ve Acil Durumlarda İş Sağlığı Ve Güvenliği 6.0
İSG110U Yangın Ve Endüstriyel Kazalar 6.0
İSG205U Tehlikeli Madde Taşımacılığı Ve Güvenliği 6.0
 – Yabancı Dil II** 3.0
Toplam 30
**Yabancı Dil II Dersi: Yeni kayıt aşamasında tercih edilen ALM102U-Almanca II, FRA102U-Fransızca II ya da İNG102U-İngilizce II derslerinden bir tanesidir.

3. Yarıyıl

DERS KODU DERS ADI AKTS
İSG102U YÖNETİM SİSTEMLERİ VE RİSK YÖNETİMİ 6.0
İSG201U İŞ HİJYENİ VE ERGONOMİ 7.0
İSG203U İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ DONANIMLARI, ÖLÇME TEKNİKLERİ 6.0
İSG207U İŞ YAŞAMINDA RİSK ETMENLERİ VE YÖNETİMSEL FAKTÖRLER 5.0
TAR201U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 3.0
TÜR201U TÜRK DİLİ I 3.0

4. Yarıyıl

DERS KODU DERS ADI AKTS
İSG202U SEKTÖREL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 5.0
İSG204U MADEN, METAL VE İNŞAAT SEKTÖRLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 7.0
İSG206U İŞ SAĞLIĞI YÖNETİMİ 6.0
İSG208U KİMYA VE BİYOLOJİ SEKTÖRLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6.0
TAR202U ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 3.0
TÜR202U TÜRK DİLİ II 3.0

Programa Kimler Kayıt Yaptırabilir?

En az lise veya dengi okul mezunu olacak/olan adaylar için;

Yeni Kayıt

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile öğrenci kabul edilmektedir. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünden en az 150 ve daha yukarı puan almış olanların 2019 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemlerinde kontenjan dâhilinde bu programa yerleştirilmesi halinde kayıt hakkı kazanmaktadırlar.

Bu programa kayıt olabilmek için Yeni Kayıt sayfasını inceleyebilirsiniz.

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile halen öğrenim gören öğrenciler için;

İkinci Üniversite

Bu programa sınavsız ikinci üniversite ile kayıt olabilmek için İkinci Üniversite sayfasını inceleyebilirsiniz.

Okutulan Dersler – AKTS Kredileri

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programında okutulacak dersler yakında bu bölüme eklenecektir.

Sınavların Değerlendirilmesi ve Ders Geçme

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenir.

Sınavlar sayfasından;

  • Sınavların nasıl yapıldığı ve organizasyonu,
  • Sınavların hangi tarihlerde yapılacağı,
  • Sınava girmek için gerekli belgeleri ve sınavda uyulacak kuralların neler olduğu,
  • Sınav süreleri,
  • Sınavda sorulan sorular ve cevapların yayınlanması,
  • Sınav sonuçlarının ilan edilmesi,
  • Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar

hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca, sınavların değerlendirilmesinde kullanılan yöntemleri bilmek ve derslerinizden nasıl geçebileceğinizi öğrenmek için Öğrenci Değerlendirme Sistemi sayfasından bilgi edinebilirsiniz.

Mezuniyet Koşulları

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programında mezuniyet koşullarını yerine getiren öğrenciler, “Açıköğretim Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programı Diploması” alırlar.

Dikey Geçiş Olanakları

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. yarıyılından lisans öğrenimine devam edebilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmeleri gerekmektedir.

Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş kapsamında başvurabilecekleri lisans programlarını, bu programların koşullarını ve bu programlara alınacak öğrenci sayılarını gösteren 2019 Meslek Yüksekokulları İle Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan detaylı bilgiye ulaşabilirler. Bu kılavuzda, adayların nasıl başvurabilecekleri, lisans programı tercihlerini nasıl yapacakları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, meslek yüksekokulu müdürlükleri ve açıköğretim önlisans programlarının bağlı olduğu birimlerce yürütülecek işlemlerle ilgili ilke ve kurallar yer almaktadır.

İş Olanakları

İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programını başarıyla tamamlayan mezunlar; işyerinde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yerleştirebilecek ve alınması gereken tüm önlemleri alabilecek, tüm çalışanların güvenliğini ve sağlığını koruyabilecek seviyede bilgi ve yeterliliği kazanacaklardır. Bu program mezunları, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından ÖSYM’ce yapılan sınava girerek başarılı olmaları durumunda İş Güvenliği Uzmanı olabilmektedirler. Program mezunları,ilgili mevzuattaki açık ve tanıma göre, İş Güvenliği Uzmanlık belgesini alabilme yolunu açan sınava katılabilme hakkı kazanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!