Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi final sınavları Koronavirüs pandemisi nedeniyle online olarak yapılacak. 2019 – 2020 eğitim yılı bahar dönemi arasınavları, bahar dönemi dönem sonu sınavları ve yaz okulu sınavları, 2020 – 2021 eğitim yılı güz dönemi arasınavları online olarak yapılmıştı. Anadolu Üniversitesi Pandemi şartlarının el vermemesi nedeniyle bu yılda bahar dönemi arasınav ve dönem sonu sınavlarını online yapma kararı almıştı. (Bkz. Bahar Dönemi Final Sınavları online yapılacak.)
Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz yıl sınavlar için belirli bir tarih verip tüm derslerinizden istediğiniz gün istediğiniz saatte sınava girebiliyordunuz. Bu yıl ise sınavlar 2 hafta sonuna bölündü ve dönemsel olarak ayrıldı.
Geçtiğimiz yıl online sınavlara giren öğrenciler sınav sistemine alışıklar. Bu yıl ilk defa sınava girecekler için soru cevap şeklinde tarafımıza sık sorulan soruları sizlerle paylaşmak istedik.
Sınavda Sorumlu Olunan Yarıyıl Dersleri ve Sınav Tarihleri | |
2. ve 6. Yarıyıl Dersleri | 29 Mayıs 2021 Cumartesi 30 Mayıs 2021 Pazar 31 Mayıs 2021 Pazartesi |
4. ve 8. Yarıyıl Dersleri | 5 Haziran 2021 Cumartesi 6 Haziran 2021 Pazar 7 Haziran 2021 Pazartesi |
Online Finaller Hakkında Merak Edilenler
- Sınava hangi adresten gireceğim?
esinav.anadolu.edu.tr - Hangi dersten ne zaman sınava gireceğimi nereden öğreneceğim?
Sorumlu olduğunuz derslerin sınav giriş günlerini aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu sayfasında bulunan Sınav Giriş Bilgisi ekranından görebilirsiniz. - Sınava istediğim gün ve saatte girebilir miyim?
Otomasyonda açıklanan sınav giriş bilgileriniz kapsamında sınavlara istediğiniz gün ve saatte giriş yapabilirsiniz. Mağduriyet yaşamamak açısından yine de son saatlere bırakmamanızı öneririz. - E-devlet şifrem ile sınava girebilir miyim?
Evet. Sınava esinav.anadolu.edu.tr O adresi üzerinden e-devlet şifreniz ya da öğrenci şifrenizle de giriş yapabilirsiniz. - Her bir derste kaç soru sorulacak ve sınav süresi ne kadar olacak?
Her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacak. - Sınavda 4 yanlış yanıtın 1 doğru yanıtı eksiltmesi uygulaması olacak mı?
Evet. Her testteki doğru cevapların sayısından yanlış cevapların sayısının dörtte biri düşürülerek sınav puanı hesaplanacak. - Hangi cihazlardan sınava girebilirim?
Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet veya cep telefonlarından girebilirsiniz. - Sınavda teknik vb. bir nedenden dolayı sınavımı tamamlayamazsam başka zaman sınavıma devam edebilir miyim?
Sınavda olağan dışı bir aksaklık yaşadığınızda sisteme tekrar giriş yapıp kaldığınız yerden ve kalan süre ile sınavınıza devam edebileceksiniz. - Bütün derslerden aynı anda mı sınava girmek zorundayım?
Hayır. Bir dersin sınavını tamamladıktan sonra başka bir dersin sınavını belirtilen süre içinde başka bir zamanda yapabilirsiniz. - Sınavda soruyu boş bırakırsam geri dönebilecek miyim?
Hayır, sınavda bir soruyu yanıtsız bırakıp başka soruya geçtiğinizde yanıtsız bıraktığınız soruyu tekrar göremezsiniz. - Ders geçme notu kaç? Bu sınav, geçme notunu nasıl etkileyecek?
Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Ders başarı puanınız Ara Sınavın %30’u, Dönem Sonu Sınavının da %70’i alınarak hesaplanır., - Açık uçlu soru olan sınavlarda kaç tane açık uçlu soru sorulacak?
Eğer açık uçlu soru sorulan bir lisans dersinin sınavına girecekseniz 26 çoktan seçmeli soru (test), 2 kısa cevaplı ve 1 uzun cevaplı açık uçlu soru yanıtlayacaksınız. (Açık Uçlu soru örnekleri için tıklayınız.) - Açık uçlu soruların puanları nasıl olacak? Bu derslerde sınav süresi farklı mı?
Kısa cevaplı bir sorunun puan değeri 1 çoktan seçmeli sorunun, uzun cevaplı bir sorunun puan değeri ise 2 çoktan seçmeli sorunun puan değerine eşit olacak. Açık uçlu soruların olduğu derslerde sınav süresi diğer derslerdeki süreyle aynı olacak ve ek süre verilmeyecek. - Sınavlar sırasında eKampüs açık olacak mı? Bir sorun yaşarsam kime, nasıl ulaşmam gerek?
Sınavlar esnasında eKampüs sistemi açık olacak ancak siz sınav sistemine giriş yaptığınızda eKampüs bağlantınızda otomatik olarak kesilecek. Yani aynı anda iki platformda olamayacaksınız. - Herhangi bir sorun yaşadığınız takdirde 0850 200 4610 numaralı telefondan iletişim ve etkileşim merkezimiz ya da AÖS Destek Sistemiz (aosdestek.anadolu.edu.tr) ile irtibata geçebilirsiniz.
DİKKAT!
- Sınavlar kişiye özel olarak oluşturulmaktadır. Öğrenciler, sınav esnasında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir öğrenme kaynağından ya da herhangi bir kişiden destek almadan bireysel olarak cevaplamakla yükümlüdür.
- Sınav başladıktan sonra aktif oturum içinde soruyu görme, sonraki soruya geçme gibi normal sınav akış işlemleri dışında; tarayıcıyı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması anormal aktivite olarak değerlendirilir. Sınav sisteminde anormal aktivite tespit edildiğinde öğrenciye uyarı verilebilir. İşlemin tekrarlanması durumunda öğrencinin sınavı sonlandırılabilir. Sınavda Uygulanacak Kurallara aykırı hareket edilmesi, anormal aktivitelerin tespit edilmesi, öğrenciden kaynaklanan teknik sorunlar ve benzeri nedenlerle sınavın tamamlanamamasının sorumluluğu öğrenciye aittir.
Sınavlarınızda başarılar dileriz.