2021 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvuruları Başladı

Açıköğretim öğrencilerinin / mezunlarının girdiği ve önlisans bölümlerinden lisans bölümlerine geçiş için yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 21 Mayıs 2021 tarihi itibariyle başladı. DGS Kayıtları 31 Mayıs 2021 tarihine kadar (10 gün süreyle) devam edecek.

Açıköğretim mezunları için önceki yıllarda dgs şartı bulunmaz iken artık dgs sınavına girmeden 4 yıllık bölümlere geçiş yapılamıyor. Açıköğretim öğrencileri de DGS sınavına girmeli, tercih yapmalı ve yerleşerek kayıt işlemini tamamlamalıdır. Açıköğretim mezunları açıköğretim ve örgün lisans bölümlerini tercih edebilecekleri gibi örgün önlisans mezunları da açıköğretim ve örgün lisans bölümlerini tercihlerine yazabiliyorlar.

2021 DGS Başvuruları

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS), 11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 21 – 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

2021 DGS Tarihleri
2021 DGS Tarihleri

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 12.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

2021-DGS’de her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-DGS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS ile Açıköğretim’e Kayıt Olma

Açıköğretim lisans bölümlerine önlisans bölümlerinden geçiş yapmak için DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’na girmek, tercih yapmak ve yerleşerek kayıt olmak gerekiyor.

Açıköğretim dikey geçiş işlemleri için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!