Anadolu Üniversitesi 2020 -2021 eğitim yılı güz dönemi arasınavlarını ve dönem sonu sınavlarını online olarak yapılacağını açıklamıştı. Öğrenciler heyecanla sınav tarihlerini beklemeye başlamıştı. Anadolu Üniversitesi yaptığı açıklama ile güz dönemi arasınav tarihlerini duyurdu.
Yapılan açıklamada arasınavların 12 Aralık Cumartesi günü online sınavlar başlayacak olup 21 Aralık pazartesi günü sona erecek. Geçtiğimiz yıl yapılan online sınavlardan farklı olarak sınav süresi kısıtlanmış ve her ders için sınav günü olacağı da yapılan açıklamada yer alıyor.
Hangi dersten hangi gün sınava gireceğinizin bilgisi 1 Aralık salı günü öğrenci sayfanızdan yayımlanacak. 1. Yarıyıl ve 5. Yarıyılda okutulan fark dersleri 1-14 Aralık, 2, 5 ve 7. Yarıyıl dersleri ise 19-21 Aralık tarihlerinde sınav olacak.
Ayrıca bu yıl online sınavlarda 7. yarıyılda sadece 1 dersten açık uçlu soru sorulacak.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara sınavları çevrim içi (online) yapılacak olup sürece ilişkin takvim aşağıda verilmiştir.
2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Çevrim İçi (Online) Ara Sınav Takvimi | |
Sınav Giriş Bilgisi Yayım Tarihi | 1 Aralık 2020 Salı |
Sınav Giriş Bilgisi Adresi | https://aof.anadolu.edu.tr/ogrenci |
Sınavda Sorumlu Olunan Yarıyıl Dersleri ve Sınav Tarihleri | |
1. Yarıyıl Dersleri 5. Yarıyılda Okutulan Fark Dersleri* |
12 Aralık 2020 Cumartesi 13 Aralık 2020 Pazar 14 Aralık 2020 Pazartesi |
3, 5 ve 7. Yarıyıl Dersleri | 19 Aralık 2020 Cumartesi 20 Aralık 2020 Pazar 21 Aralık 2020 Pazartesi |
Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.
Fark Dersleri
Sınavda 17 lisans programımızda 7. yarıyıldaki sadece bir derste çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır.
Açık Uçlu Soru Sorulacak Dersler
AÇIK UÇLU SORU ÖRNEKLERİ
Kısa Cevaplı Soru Örnekleri
- Soru 1. Kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasalara ——- adı verilir.
Cevap 1: para piyasaları - Soru 2. “Üzerinde yazılı olan değer” olarak tanımlanan hisse senedi değerine ne ad verilir?
Cevap 2: Nominal değer/itibari değer - Soru 3. ——- Kongresi, Napoleon ordularının yenilmesinden sonra 1814’te Avrupa’da barış ve yeni bir düzen kurmak amacıyla Avusturya, Rusya, İngiltere ve Prusya devletleri temsilcileri arasında gerçekleştirilmiştir.
Cevap 3: Viyana - Soru 4. Arapça, Farsça kelime ve tamlamaları, bol secileri, uzun cümleleri ile divan şiiri etkisinde kalan, halk dilinden uzak nesir türüne ——- adı verilir.
Cevap 4: süslü nesir - Soru 5. Hikâyelerinde ironiyi öne çıkaran, aynı zamanda şâir ve romancı olan, eserlerinde sosyal eleştiri ile mizahı birleştiren, özellikle “Hababam Sınıfı” romanıyla ün kazanan yazar kimdir?
Cevap 5: Rıfat ILGAZ
Uzun Cevaplı Soru Örnekleri
- Soru 1. Nominal ve reel faiz oranı kavramlarını açıklayınız.
Cevap 1: Nominal Faiz oranı, piyasada faiz düzeyinin oluşmasını sağlayan faktörlere (fon arz ve talebi) bağlı olarak belirlenen, cari yani o andaki faiz oranıdır. Reel Faiz oranı, nominal faizin enflasyonla ilişkilendirilmiş şeklidir. Yani, beklenen enflasyona göre düzeltilmiş faiz oranıdır. Nominal faiz oranından beklenen enflasyonun arındırılmasıyla bulunur. - Soru 2. Hikâye/Öykü türünün temel özelliklerini yazınız.
Cevap 2:
– Gerçek ya da gerçeğe uygun olgu, olay ve durumlar anlatılır.
– Düşündürmekten çok estetik zevk kazandırmayı amaçlar.
– Sade bir olay örgüsüne sahiptir.
– Nesir şeklinde kaleme alınır.
– Kısa yazılardır. - Soru 3. Otel işletmelerinde ön büro bölümünü oluşturan alt bölümleri sıralayarak birer cümle ile açıklayınız.
Cevap 3:
Rezervasyon: Otel rezervasyonlarının telefon, faks ya da e-posta ile alındığı ve otelin gelecekteki rezervasyonlarının takip edildiği bölümdür.
Resepsiyon: Otelin lobisinde merkezi bir yerde konumlandırılan resepsiyon, müşterilerin otele geldiklerinde karşılandıkları, kayıtlarının yapıldığı ve hesapların izlendiği bölümdür.
Ön kasa(Kasiyer): Resepsiyondaki tüm parasal işlemlerin yürütülmesinden sorumlu bölümdür.
Gece Denetçisi: Müşteri hesaplarının ve kayıtlarının doğru tutulup tutulmadığını inceleyen, finansal verilerle ilgili raporlar hazırlayan ve müşteri harcamalarını takip eden bölümdür.
Santral: Telefonların yanıtlanması ve aramaların ilgili kişilere aktarılması, uyandırmaların yapılması ve müşteri taleplerinin yanıtlanmasından sorumlu bölümdür.
Kaynak: Anadolu Aof
1. Yarıyıl ve 5. Yarıyılda okutulan fark dersleri 1-14 Aralık, 2, 5 ve 7. Yarıyıl dersleri ise 19-21 Aralık tarihlerinde sınav olacak.
Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacaktır.
Sınavda 17 lisans programımızda 7. yarıyıldaki sadece bir derste çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacaktır.