Yeni Açılan Açıköğretim Bölümleri (2021)

Açıköğretim bölümleri 2021 yılı YKS sınavı sonrasında tercihler için araştırılmaya başlandı. Yeni Açılan Açıköğretim Bölümleri her yıl olmakla birlikte 2021 yılında da bir çok yeni açıköğretim bölümü faaliyete başladı.

2021 YKS tercihleri 20 Ağustos 2021 tarihinde sona eriyor. Ardından kayıt işlemleri başlayacak. En fazla öğrencinin bulunduğu Anadolu Üniversitesi tarafından henüz akademik takvim yayınlanmadı fakat yeni açılan açıköğretim bölümlerinin duyurusu yapıldı. 2021 YKS ile yerleşen öğrencilerin kayıtları büyük ihtimalle Eylül ayının ilk haftasında yapılacak.

Yeni Açılan Açıköğretim Bölümleri (2021)

Yeni açılan bölümlere geçmeden önce açıköğretim adalet bölümünün 2021 yılında son kez tercih edilebileceğini ve sonrasında yeni öğrenci alımına kapatılacağını bir kez daha hatırlatalım. ( Bkz. Açıköğretim Adalet Bölümü Kapatıldı.)

2021 YKS tercihlerinin başlaması ile tercih kılavuzları yayımlandı ve tercih işlemleri başladı. Açıköğretim Kontenjanlarını, taban puanlarını ve bölüm kodlarını incelediyseniz yeni açılan açıköğretim bölümleri dikkatinizi çekmiş olmalı. ( Bkz. 2021 Aöf Taban Puanları, Kontenjanları ve Bölüm Kodları)

Açıköğretim bölümlerini 2021 YKS tercihlerine yazmanız ve yerleşmeniz gerekir. Örgün üniversiteler gibi Lisans bölümleri için 180 puan barajını, Önlisans bölümleri için 150 puan barajını geçmeniz gerekiyor.

Anadolu Üniversitesi 2021 yılı itibariyle 5 adet yeni bölüm açtığını duyurdu. Bu bölümler;

Açıköğretim Fakültesi Bünyesinde;

  • Görsel İletişim Tasarımı ( Lisans – 4 Yıllık)
  • Bilgisayar Programcılığı ( Önlisans – 2 Yıllık)
  • Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ( Önlisans – 2 Yıllık)

İktisat Fakültesi Bünyesinde;

  • İktisat – İngilizce ( Lisans – 4 Yıllık )
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi – İngilizce ( Lisans – 4 Yıllık)

Yeni açılan açıköğretim bölümlerine 2021 yılı YKS sınavı ile ilk defa öğrenci alımına başlanacak. Bölümlerdeki dersler, kredileri ve bölümler hakkında bilgiler yayımlandığında sizlerle paylaşacağız.

Yeni Açılan Açıköğretim Bölümleri (2021)
Yeni Açılan Açıköğretim Bölümleri (2021)

Kaynak: Anadolu Üniversitesi

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!