2021 Aöf Taban Puanları, Kontenjanlar ve Açıköğretim Tercihleri

2021 Aöf taban puanları, 2021 YKS sınavı sonrasında öğrencilerin merak ettiği bir konu oldu. 2021 Aöf taban puanları için aöf bölümleri bulunan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi için AÖF taban puanları, açıköğretim bölümlerinin kontenjanları ve açıköğretim tercihleri ile ilgili bir yazı ele aldık.

26 – 27 haziran 2021 tarihlerinde YKS, TYT ve AYT sınavları yapıldı. Koronavirüs sebebiyle YKS sınavları oldukça eleştirilse de tüm tedbirler alınarak sınavlar gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 4 Ağustos tarihinde açıklanacak ve sonrasında öğrenciler için tercih süreçleri başlayacak.

Sınavlar kadar tercih süreçleri de öğrenciler için oldukça zorlu bir dönem. Tercihlerinde açıköğretim yazmak isteyen öğrenciler için Açıköğretim Fakültesi bulunan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi‘nin açıköğretim bölümleri için taban puanlarını, kontenjanlarını ve tercih kodlarını sizler için çıkardık.

2022 Taban Puanları ve Kontenjanlar İçin Tıklayınız.

thumbnail
İlişkili Yazı
2022 AÖF Taban Puanları, Kontenjanlar ve Açıköğretim Tercihleri

2021 – 2022 Üniversite tercih işlemleri Ağustos 2020 sonlarına doğru yapılacak. Öğrenciler bu tarihlerde ÖSYM üzerinden tercihlerini yaparak bir yükseköğretim programına yerleşmeyi bekleyecek.

Açıköğretim bölümlerine kayıt olabilmek için TYT sınavından en az 150 puan alınması gerekiyor. 150 puan alan öğrenciler 2 yıllık (önlisans) açıköğretim bölümlerini kontenjan ve taban puanlarını göz önününde bulundurarak tercih edebilirler.

TYT sınavından 150 ve üzeri puan alıp AYT/YDT sınavına giren ve en az 180 puan alan öğrenciler 4 yıllık (lisans) açıköğretim bölümlerini tercih edebilirler.

Aşağıdaki tablolardan kayıt olmak istediğiniz açıköğretim üniversitesine, bölümüne, taban puanlarına, kontenjanlarına ve tercih kodlarına bakabilirsiniz. Tablonun üzerine tıklayarak büyük pencerede inceleyebilirsiniz.

2021 AÖF Taban Puanları ve Kontenjanları

Lisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları
Anadolu Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları

Atatürk Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları (Lisans)
Atatürk Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları (Lisans)

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları (Lisans)
İstanbul Üniversitesi 2021 AÖF Taban Puanları (Lisans)

Önlisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

Anadolu Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)
Anadolu Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)

Atatürk Üniversitesi

Atatürk Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)
Atatürk Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)
İstanbul Üniversitesi 2021 Taban Puanları (Ön Lisans)

2021 – 2022 eğitim yılı için terichlerine açıköğretim yazmayı düşünen öğrencilere destek olmaya devam edeceğiz. Her türlü sorunuzu bu yazı altına yorum olarak ekleyebilirsiniz.

Açıköğretim harçları her yıl değişmekle birlikte 2021 – 2022 yılı harçları henüz açıklanmadı. Harç miktarları açıklandığında sizlere duyuracağız. Bir önceki yıl olan 2020 – 2021 yılı açıköğretim harçları için TIKLAYINIZ.

Kaynak: ÖSYM

Sıkça Sorulan Sorular

Açıköğretim bölümleri Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi olmak üzere üç üniversitede olmakla birlikte her bölüm ve üniversite için taban puanları farklıdır. Yazı içeriğimizdeki tablolardan inceleyebilirsiniz.

Diğer üniversiteler gibi açıköğretim bölümleri de kontenjanlıdır. Diğer üniversitelerin aksine kontenjan miktarları oldukça fazladır ve genelde tam dolmaz. 2021 Açıköğretim kontenjanlarını yazı içeriğimizdeki tablolardan inceleyebilirsiniz.

2021 Aöf Tercihleri, 2021 YKS sınavının açıklanmasından sonra (4 Ağustos 2021) başlayacak.

2021 YKS sınavı sonrasında yeterli puanı alan öğrenciler tercih kılavuzundan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi açıköğretim bölümleri için tercih kodlarına göre ÖSYM sitesinden tercih girişleri yapılacak.

1
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
5
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

43 Yorum

  1. Oysm puanım 217 ve hiç bir yere yerlesenedim sadece iş sağlığı güvenliği tercih yaptım kontenjansiz ve Garanti gireceğim hangi bölüm var acaba yardımcı olursanız sevinirim

    Cevapla
    • Yönetici 16 Ağustos 2022, 11:06

      Tüm açıköğretim bölümleri kontenjanlıdır. Bu yıl taban puanlarının kaldırılması ile herkes tercih yapabildi ve ÖSYM tarafından açıklanan verilere göre üniversiteler çok büyük oranda doldu. Ek tercihler için kılavuz yayımlandığında bölümlere bakabiliriz.

      Cevapla
  2. Merhaba,
    YKS 2021’e girdim ama sıralama iyi gelmeyince tercih yapamadım.Bu sene YKS 2022’ye girdim ama sıralama yine istediğim gibi gelmedi.Bu sene 2 yıllık açıköğretim bölümü tercih edip kazanıp yerleşip YKS 2023’e girip asıl istediğim 4 yıllık(açıktan olmayan yani örgün öğretim veren)bölümü tercih edip kazanıp yerleşirsem OBP kırılır mı kırılmaz mı?

    Cevapla
    • Yönetici 20 Temmuz 2022, 14:25

      Merhaba açıköğretim bölümleride artık kontenjanlı olduğu için puan kırılması oluyor.

      Cevapla
  3. Açıköğretimde kontenjansız bölüm var mı?(Çünkü bu sene istediğim puanı alamayacağım.Bu sene açıköğretimden tercih yapıp yerleşip önümüzdeki sene normal örgün eğitim veren 4 yıllık bölümü tercih yapıp yerleştiğim zaman obp kırılır mı kırılmaz mı? Kırılıyorsa bu sene tercih yapmayıp önümüzdeki seneye hazırlanıp öyle tercih yapmayı düşünüyorum.)

    Cevapla
    • Yönetici 14 Temmuz 2022, 12:42

      Açıköğretimde kontenjansız bölüm bulunmuyor maalesef. Bir çok bölümün kontenjanı dolmuyor fakat kontenjanlı bölüme yerleştiğiniz için obp puanınızda kırılma oluyor.

      Cevapla
  4. Merhaba ,
    ikinci üniversite kaydım vardı. Fakat dönem yenilemediğim için kaydım silindi. Bu sebeple kayıt yenilemem için tekrar sınava girmem gerekiyor mu ? Sınavsız tekrar kayıt yaptırabiliyor muyum ?

    Cevapla
    • Yönetici 5 Şubat 2022, 14:47

      Daha önce bir üniversite okudunuz sanırım. Bu nedenle tekrar ikinci üniversite kayıt hakkınız bulunuyor. Kayıt dönemlerinde sınavsız kayıt olabilirsiniz.

      Cevapla
  5. Lütfen yardım edin 151 puanım var ilk tercihde yerleşemedim yerleştime puanım 186 ek yerleştirmeli 204
    Sivil havacılık bölümü okumak istiyorum nasıl tercih yapamam gerekir

    Cevapla
  6. Merhaba , bu sene girmiş olduğum YKS den TYT puanım 149dur.Bu puanla AÖF tarih bölümüne giremiyorum. Ama şöyle bir fırsatım olabilir mi? TYT puanımla her hangi bir yere yerleşip sonrada ikinci üniversite kapsamında TARİH bölümünü seçsem ve örgün eğitimde yazılmış olduğum üniversiteden kaydımı sildirsem , istediğim Tarih bölümünde okuma şansım olur mu ? Ya da sizin her hangi bir öneriniz var mı?

    Cevapla
    • Yönetici 20 Eylül 2021, 10:27

      Tarih bölümü 4 yıllık lisans bölümü olduğu için TYT puanınız ile herhangi bir 4 yıllık lisans bölümüne yerleştiğinizde ikinci üniversite kapsamında sınavsız olarak Tarih bölümüne kayıt olabilirsiniz.

      Cevapla
  7. Merhaba bu yıl Eskişehir anadolu üniversitesi açıköğretim’in bölümlerinden sosyal hizmetleri tercih yaptim yerleştirme puanim 194 yerleşemedim ek tercih yapmalıyım veya Atatürk üniversitesi’ni yazmalımıyım

    Cevapla
  8. merhabalar benımde baraj puanım 148.70 2 yıllık sivil havacılık istiyorum tutturma şansım varmı

    Cevapla
  9. 2021 TYT İLE 2 YILLIK MYO YA YERLEŞTİM VE KAYIT YAPTIRDIM.AÖF NE KAYIT YAPTIRABİLİR MİYİM

    Cevapla
    • Yönetici 9 Eylül 2021, 14:17

      Evet, ikinci üniversite kapsamında açıköğretim önlisans bölümlerine sınavsız kayıt olabilirsiniz.

      Cevapla
  10. Bu yıl mezuna kaldım açık öğretime yerleşsem obp düşer mi acaba

    Cevapla
  11. Merhaba puanım 207 açıkogretimde ek tercihlerden neyi tercih etmeliyim

    Cevapla
    • Yönetici 5 Eylül 2021, 14:29

      Bölüm tercihini sizin yapmanız gerekiyor. İlgi alanınıza, kariyer planınıza göre tercih yapabilirsiniz.

      Cevapla
  12. Merhaba! 140 barajıyla puanım 190 oluyor. Anadolu üniversitesi AÖF yaşlı bakımı bölümüne yerleşebilir miyim. ?

    Cevapla
    • Yönetici 2 Eylül 2021, 21:24

      Geçtiğimiz yıl 191 puan ile kapanmış. İlk yerleştirmede yerleşemediyseniz ek yerleştirmede tercih edebilirsiniz.

      Cevapla
  13. Bende bu konuyu araştırmıştım ve evet var e devlet üzerinden online kayıt sistemine gir orda seçenekler var eğer ek tercih seçeneği açık ve giriş yapabiliyosan var.ama 6 sında basliyo

    Cevapla
  14. Tyt 187 puan aldım
    2 yıllık üç tercih yaptım
    Hiçbir programa yerleşemedim,ek yerleştirme başvuru şansım varmı

    Cevapla
    • Yönetici 1 Eylül 2021, 11:25

      Herhangi bir programa yerleşemediğiniz için ek yerleştirme yapabilirsiniz.

      Cevapla
    • Merhabalar benim puanım 142.5 yerleştirme 187 ek tercih puanım 210 ben hangisiyle yerlesecem anlamadım 210 mi yoksa 187 mi

      Cevapla
  15. merhaba 140 barajı ile 2. ek yerleştirme tercihleri ile tercih yapacağım inşAllah…
    ayt de 25 net ile İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi bölümü lisans programına yerleşme ihtimalim var mıdır?

    Cevapla
    • Yönetici 31 Ağustos 2021, 13:11

      Geçtiğimiz yıl en düşük 221 puanla öğrenci almış ve tüm kontenjanlar dolmuş. Puan 140’a kadar düşmeyebilir.

      Cevapla
      • merhaba benim puanım tyt 189. ve açık öğretime yerleşemedim 1.ek yerleşmede yerleşme ihtimalim var mı? tibbi sekreterlik veya iş sağlığı gibi bölümlere

        Cevapla
        • Merhaba ek yerleştirme puanım 174 acikogretimden hiç bir bölüm bulamadım hepsi dolmuş mu anlayamadım ona yakın olan bölümleri tercih etsem yinede şansım olur mu

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!