AÖF Not hesaplama robotu | AÖF ders geçme notu kaç, puan hesaplaması nasıl yapılır?

AÖF not hesaplama robotu ve Açıköğretim Fakültesi ders geçme notu ile ilgili ayrıntılar haberimizde. Üniversiteyi açıktan okuyarak bitirmek isteyen adaylar AÖF Bahar dönemi sınavlarını geride bıraktı. Zorlu sınavlarda ter döken adaylar ‘AÖF puan hesaplama robotu 2017, puan hesaplaması nasıl yapılır?’ konularında bilgi edinmeye çalışıyor. Puanını öğrenmek isteyen adaylar için puan hesaplama robotu ve AÖF ders geçme puanı gibi merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Açıköğretim Fakültesi not hesaplama robotu ve harf sistemi hakkında detaylar aof.com.tr’de. Bahar dönemi sınavlarını geride bırakan adaylar, AÖF not hesaplama robotu ve ders geçme notu bilgilerine nasıl ulaşırım? sorularının cevabını arıyor. Açıköğretimde kredili sisteme geçilmesi, 2016 -2017 yılından itibaren 4 yanlışın 1 doğruyu götürecek olması ile birlikte bir çok öğrencinin sınavdan alacağı puanlarda düşüş olacak. İşte AÖF puan hesaplama robotu ve puan hesaplamanın ayrıntıları…

AÖF PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN | 2018

Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarına giren adaylar sınav sonuçları açıklanmadan önce tahmini puanlarını hesaplamak için yukarıdaki linki kullanabilirler.

Ders isimlerinizi birinci sütuna ve denk geldiği kredi rakamını ‘kredi sayısı’ kutusuna girin. Vize ve final sınavlarından aldığınız notları girip en altta yer alan ‘hesapla’ butpnuna basın. Böylece sistem geçme notu ve harf karşılığı ile birlikte katsayı karşılığını da size hesaplayıp sunacak.

Bir diğer merak edilen konusu ise AÖF ders geçme notu ile ilgili. Yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.

Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

AÖF’TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi’nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır.

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ESASLARI

Bu düzenleme Anadolu Üniversitesi merkezî açıköğretim ve uzaktan öğretim sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerindeki dönemlik-kredili sisteme dayalı olarak yürütülen program ve bölümlerin ölçme ve değerlendirmesinde kullanılacak değerlendirme sistemine ilişkin usul ve esasları belirler.

Bu esaslar, 3/9/2015 tarihli ve 29464 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”ne dayanılarak hazırlanmıştır.

17-11/27/screenshot_1.jpg

Öğrenci sayısının 30 ve üzeri olduğu durumlarda normalleştirilmiş “z değerleri” ve “Harf Notu” karşılıkları

Bir dönemde her ders için çoktan seçmeli 1 ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır. Bununla birlikte dersin özelliğine göre ara sınav; yazılı, sözlü, ödev, uygulama, proje vb. ölçme-değerlendirme araçlarıyla da yapılabilir. Klasik veya test olarak yapılabilecek sınavların tarihleri ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenir. İlgili birim yönetim kurulu kararıyla belirlenen programlarda ve derslerde yazılı/sözlü olarak kısa sınav, ödev ve uygulama gibi değerlendirmeler de yapılabilir.

17-11/27/screenshot_3.jpg

 Öğrenci sayısının 30’un altında olduğu durumlarda kullanılacak “Başarı Notu” ve “Harf Notu” karşılıkları

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan test sınavlarında beş şıklı olarak hazırlanan her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılır. Elde edilen sonuç ile bir sorunun puan değeri çarpılarak sınav notu hesaplanır. Sınav notu sıfırın altındaysa bu not sıfır olarak kabul edilir.“Başarı Notu”, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların “Başarı Notu”na katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’sidir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programındaki öğretim dili Türkçe olan derslerin sınavlarından alınan notların başarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun ise %70’idir. Öğretim dili İngilizce olan derslerin sınavlarından alınan notların “Başarı Notu”na katkısı ise; ara sınav notunun %40’ı, dönem sonu sınav notunun ise %60’ıdır.“Başarı Notu”nun hesaplanmasında, virgülden sonra iki basamak gösterilir.

17-11/27/screenshot_4.jpg

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır. “Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30’dur.“Başarı Notu” alt sınırın altında olan öğrencilere FF harf notu verilir.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı: 25 – 26 Kasım 2017

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 13 – 14 Ocak 2018

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 14 – 15 Nisan 2018

AÖF PUAN / NOT HESAPLAM

Peki AÖF öğrencileri için yeni sınav sistemi ve AÖF yeni not sistemi nasıl işliyor. Vize ve final sınavlarında alınan notlar ortalamaları nasıl etkiliyor? Sınıf geçme kuralları nelerdir? Bu soruların cevabı merak ediliyor. AÖF yeni ders sistemi ve not sistemi hakkında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları haberimizde sizler için hazırladık. Ayrıca haber linklerine tıklayarak AÖF puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz.

Öncelikle AÖF not sistemine bir bakalım:

AÖF not sistemi

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Anadolu Üniversitesi’nde okuyan milyonlarca öğrenci AÖF sınav sonuçlarını merak ediyor. AÖF bahar dönemi sınavlarının cevap anahtarı yayınlandıktan sonra öğrenciler notlarının nasıl hesaplanacağını, derslerden geçip geçmeyeceğini anlamaya çalışıyor. Cevap anahtarlarından hangi soruları dorğu yaptığını tespit edecek öğrenciler ders notunu hesaplamak istiyor. Haberimizden AÖF not/puan hesaplama yeni not sistemi ve ders geçme ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte detaylar.

AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖF 2017 güz vebahar dönemi sonu sınavlarının cevap anahtarları yayınlandıktan sonra bir milyondan fazla adayın girdiği sınavların sonuçları açıklanmadan alınan notları hesaplamak mümkün. Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi dönem sonu sınavları yaklaşık olarak on beş gün içerisinde açıklanacak.

AÖF 3 DERS SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? AÖF 2017

AÖF 3-4 Haziran tarihlerinde Bahar dönemi sınavları yapılacak. Adaylar bu sınavların ardından 3 dersten kalmış olsalar bile mezun olma şanslarını sürdürecekler. Fakülteleri tarafından yapılacak olan 3 ders sınavlarına girerek kaldıkları derslerden geçebilirlerse mezun olma hakkını kazanacaklar. Peki AÖF Açıköğretim Fakültesi 3 ders sınav tarihleri ne zaman?

AÖF 3 ders sınavları yurt içinde 22 Temmuz’da, yurt dışında 13 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ 3 DERS SINAVI NEDİR, KİMLER KATILIR?

AÖF öğrencileri son sınıfta 3 dersten kalmışlarsa 3 ders sınavına girip mezun olabilecekler. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, tek ders sınavlarının bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının, bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını bildirdi.

Gündoğan, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri’nin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı, üç dersten başarısız olan ve bu dersleri başarması durumunda mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından hangi durumdaki öğrencilerin yararlanabileceğine de açıklık getirdi. Kayıtlı olduğu bölüm/programlarda tüm dersleri alan ve üç dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerin üç ders sınavına girebileceğini yineleyen Prof. Dr. Gündoğan, üç ders sınav hakkına ilişkin esasları şöyle sıraladı:

17-05/31/sinav-stresi.jpg

“Öğrencinin üç ders sınavına girebilmesi için, 2016/2017 öğretim yılı güz veya bahar döneminde o derslere kayıt yaptırmış olması gerekmektedir. Başarısız olduğu üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri) için üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu, dönem sonu sınav notu yerine geçer. Başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınavı notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenir. Öğrencinin başarı notu; üç ders sınavı uygulanan her bir ders için dönem içi notları ile üç ders sınav sonucu esas alınarak hesaplanır.

AÖF’TE GEÇİLEMEYEN DERSLER NE OLACAK?

AÖF ders sistemi iki farklı döneme ayrılıyor bir yıl içerisinde. İlk yıl birinci dönemde kalınan ders ancak ikinci yılın ilk döneminde alınabiliyor. Aynı şekilde ikinci dönem kalınan bir ders için bir sene sonraki ikinci dönemi beklemek gerekiyor.  Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Yani bundan sonrası için AÖF’te sınav takvimi senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.
Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

AÖF’TEN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

AÖF sınava girecek öğrencilere bazı önemli hatırlatmalarda bulunuyor. Sınava girilecek olan binanın bir gün öncesinden gidip görüşmesi gerekiyor uyarısında bulunan AÖF, sınav giriş belgesi ve güncel fotoğraf bulunan kimlik kartının da öğrencilerin yanında bulunması konsunda sıkı uyarıda bulunuyor.

Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir. Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun. Bilindiği üzere sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz. Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.
Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir.

AÖF not hesaplama robotu ve Açıköğretim Fakültesi ders geçme notu ile ilgili ayrıntılar haberimizde. Üniversiteyi açıktan okuyarak bitirmek isteyen adaylar AÖF Bahar dönemi sınavlarını geride bıraktı. Zorlu sınavlarda ter döken adaylar ‘AÖF puan hesaplama robotu 2017, puan hesaplaması nasıl yapılır?’ konularında bilgi edinmeye çalışıyor. Puanını öğrenmek isteyen adaylar için puan hesaplama robotu ve AÖF ders geçme puanı gibi merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!