Açıköğretim Sınavlarına Nasıl Çalışılır, Ders Çalışma Taktikleri

Açıköğretim öğrencileri kayıt işlemlerini tamamladı ve 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde yapılacak olan güz dönemi arasınavlarına hazırlanıyor. Açıköğretim dersiniz için arasınavınızın %30’u ile Final sınavınızın %70’i alınarak ders notunuz oluşturuluyor ve bu nota göre geçip geçmediğiniz belli oluyor.

Açıköğretim Not Sistemi Nasıldır? Çan Eğrisi Nedir?

Açıköğretim öğrencilerinin ders çalışma sıkıntısı her zaman olmuştur. Vaktinizi verimli kullanma ve kısa sürede ders çalışabilmeniz için bazı ders çalışma tekniklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışılır?

  • Güz Dönemi Ara sınavları 14-15 Aralık tarihinde yapılacak. Şu an itibariyle 1 ayınız var. Şimdiye kadar çalışmamış olsanız bile 1 aylık süre çalışmanız için yeterlidir. Unutmayın bu dersleri geçtiğinizde mezun oluyorsunuz.
  • Arasınava girdiyseniz sorulara az çok aşina olmuşsunuzdur. Final sınavında tüm ünitelerden sorumlu olduğunuz için çalışmalarınızı bu yönde yapmalısınız.
  • Ders çalışırken ek kaynakları ihmal etmeyin. aof.com.tr sitemiz ve ekampüs ders çalışmalarınızda size yardımcı olacaktır. Özellikle açıköğretim ders notlarına çalışın.
  • Çok çalışmak yerine planlı çalışmak her zaman daha faydalıdır. Sürekli ders çalışıp dersten bıkmak yerine her ünite sonunda 20 adet ünite ile ilgili soru çözüp mola verin.
  • Hem bir işte çalışıp hem açıköğretim okuyanda bir çok öğrenci var. İş yorgunluğuyla ders çalışmak çok zordur. Çalışan arkadaşlar boş vakitlerini değerlendirebilir. Nasıl mı? Yardımcı kitapları aldığınızı farzediyorum. Buradaki üniteleri kitaptan yırtın ve hepsini ayrı ayrı zımbalayın. Böylece elinizde küçük küçük kitapçıklar olacaktır. Bunları cebinize koyarak otobüste, öğle arasında, serviste okuyabilirsiniz. Bu ünitelerin kitaba göre daha ince olması psikolojik olarak daha az ders çalışacağınıza inanmanızı sağlar. Sıkılmadan çalışabilirsiniz.
  • Her ünitenin sonundaki soruları, üniteyi bitirir bitirmez çözün. Bu sorular konuyu o anda anlayıp anlamadığınızı test eder.
  • Bu 1 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. Son 5 günde sadece soru çözmeniz size çok fayda sağlayacaktır. Özellikle geçmiş yıllarda çıkan sorular size yol gösterecektir. Her sınavda geçmiş yıllardaki soruların noktasına kadar aynı olan 4-5 soru gelmektedir. Diğer sorularda geçmiş yıllarda çıkan sorulara çok benzer olmaktadır.
  • Açıköğretimde geçmiş yıllarda çıkan soruları online deneme sınavı olarak ekliyoruz. Şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Açıköğretim Final sınavında ne yapmalıyım?

  • Şimdiye kadar bir çok sınava girdiğiniz için final sınavına daha rahat gireceğinizi düşünüyoruz. Mümkün olduğunda sınav stresine girmemeye çalışın.
  • Sınavda her şıktan eşit sayıda bulunuyor tezi artık geçerli değil. Önceki yıllarda sallama tekniği olarak bunu öneriyorduk fakat artık 4 yanlış 1 doğruyu götürdüğü için sallamanızı önermiyoruz. Anca 2 şık arasında kalırsanız sallamalısınız.
  • Açıköğretim sınavlarında her ders için 30 dakika süre veriliyor ve her dersten 20 adet soru soruluyor. 3 dersten kaldıysanız 90 dakikalık bir sınav sizi bekliyor. 20 adet soru için 30 dakika verilmesi zaman konusunda sizi rahatlatan etmendir.
  • Sınavda hafıza özelliği olmayan hesap makinesi kullanabilirsiniz. Sınavda kullanabileceğiniz hesap makineleri için TIKLAYINIZ.
  • Final sınavında rahat olmalı ve kendinden emin olmalısınız.

Final sınavında başarılar dileriz.

Açıköğretim.biz

8
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!