2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme Uzatıldı

2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri 18 Şubat 2022 tarihinde sona ermiş ve bir çok öğrenci kayıt yenileme tarihlerini kaçırmıştı. ( Her yıl karşılaşılan bir durum.) Bu yıl itibariyle dört dönem üst üste kayıt yenilemeyen öğrencilerin kayıtları silineceği için Anadolu Üniversitesi tarafından 2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri uzatıldı.

2021-2022 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri 21 Şubat Pazartesi saat 22.00’ye kadar uzatılmış olup öğrenciler bu tarih ve saate kadar kayıt yenileme yapabilecekler.

Kayıt Yenileme işlemleri her yıl uzatıldığı gibi bu yılda uzatıldı. Eğer dört dönem kayıt yenilemediyseniz ve kaydınızın silinmesini istemiyorsanız 21 Şubat 2022 saat 22.00’a kadar kayıt yenileme işleminizi tamamlamalısınız.

2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme

Kayıt yenileme işlemleri 3 aşamadan oluşuyor. Öncelikle internet üzerinden ders ekle – sil ile 2022 bahar döneminde almak istediğiniz dersleri seçiyorsunuz. Ardından karışınızı yatırmanız gereken harç miktarı çıkıyor. Bankaya harcınızı yatırdıktan sonra öğrenci sayfanızdan kayıt yenileme işleminizin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol ediyorsunuz.

thumbnail
İlişkili Yazı
2021 – 2022 Açıköğretim Harç Ücretleri

4 Dönem Kayıt Yenileme Yapılmadığında Kayıt Siliniyor

17 Nisan 2020 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kayıt silinmemesi durumu kaldırıldı. Yeni kanun ile üst üste dört dönem kayıt yenileme yapmayan öğrencilerin ilgili programdaki kayıtları silinecek. Kayıt yenileme yapıldığında ise her hangi bir süre sınırlaması bulunmuyor. Anadolu Üniversitesi uygulamayı 2020 – 2021 güz dönemi itibariyle yürürlüğe koymuş bulunuyor.

Detaylar için aşağıdaki ilişkili yazıyı okuyabilirsiniz.

thumbnail
İlişkili Yazı
Dört Dönem Kayıt Yenileme Yapmayanların Kayıtları Silinecek
2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme
2022 Bahar Dönemi Kayıt Yenileme

Kaynak: Anadolu Üniversitesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!