Ata Aof 2022 Bütünleme Sınavı 05-06 Şubat 2022 tarihlerinde yapılacak. Yüz yüze olarak yapılacak olan bütünleme sınavları ile ilgili Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ( Ata Aof) tarafından bilgilendirme yazısı paylaşıldı.
Atatürk Üniversitesi Ata Aof 2022 Bütünleme Sınavı yüz yüze olarak ve 3 oturumda yapılacak. Sınavda her ders için 30 dakika verilecek ve her 4 yanlış 1 adet doğruyu götürecek. Bütünleme sınavı final sınavı yerine geçecek olup %70 etki edecektir. Arasınavın %30’u, Bütünlemenin %70’i şeklinde hesaplaya yapılacak.
Fakültemiz Bütünleme Sınavı 05-06 Şubat 2022 tarihlerinde, üç oturumda, yüz yüze yapılacaktır.
• Bütünleme Sınav Giriş Belgenizi HES kodunuzu girerek https://obs.atauni.edu.tr/ adresinden alabilirsiniz. Sınav giriş belgenizi aynı zamanda AtaMeta uygulamamızın “Sınav İşlemleri” katından da alabilirsiniz.
• Her ders için sınav süresi 30 dakikadır.
• Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınav salonlarına alınır, her ne sebeple olursa olsun ilk 15 dakika sonrasında gelenler kesinlikle sınava alınmayacaktır. Sınava geç başlayan (ilk 15 dakika içinde gelen) öğrencilere ek süre verilmez.
• Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl sonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.
• Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir.
• Sınava girerken yanınızda OBS üzerinden alacağınız Sınav Giriş Belgesi, Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (T.C. kimlik kartı, Nüfus Cüzdanı, Süresi Geçerli Pasaport, Sürücü Belgesi) ile maske, yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gerekmektedir.
• Bu iki belgeden herhangi birini yanında bulundurmayan öğrenciler sınava alınamayacaklardır.
FOTOĞRAFLI ve ONAYLI KİMLİK BELGESİ: T.C. Kimlik Kartı, Nüfus Cüzdanı, Süresi Geçerli Pasaport veya Sürücü Belgesidir.
Ayrıca;
· Er ve erbaşların askeri kimlik kartları,
· Açık cezaevinde bulunanların cezaevi müdürlüklerinden alacakları nüfus cüzdanı yerine geçen belgeler,
· Hakim, Savcı ve Yüksek Yargı Organı mensuplarının mesleki kimlik kartları,
· Resmi kurumlarca verilen kimlik kartları, · Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) öğrenci kimlik kartı,
· Bir kısım yabancı öğrenciler için düzenlenen, üzerinde “9 ile başlayan” Yabancı Uyruk Numarası barındıran, Geçici Koruma Kimlik Belgesi, ikamet, izin vb. belgelerdir.
• T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı “Geçici Kimlik Belgesi” bulunan öğrenciler sınava alınabilir.
• Cep telefonu, ders materyali gibi sınava girmenize engel olacak eşyalar bulundurmamak şartıyla sınava çantayla girebilirsiniz.
• Sınava girecek öğrencilerimizin PCR testi yaptırmalarına gerek yoktur.
• Sınav günü ve öncesinde sistem üzerinde yapılan ve yapılacak olan HES kodu kontrolleri ile riskli olduğu belirlenen öğrencilerimiz kesinlikle diğer öğrencilerle aynı salonda sınava alınmayacaktır. Bu öğrencilerimiz COVID-19 pozitif ve COVİD-19 temaslılar için daha önceden hazırlanmış salonlarda sınava alınacaklardır.
• Sınav binasına girmek için maske zorunludur. Sınav esnasında öğrencilerimiz maskelerini çıkarabilirler.
• Maske-mesafe-hijyen kurallarına uymakta göstereceğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür eder, sınavınızda başarılar dileriz.
Kaynak: Ata Aof