2021 YKS Ücretleri

Lise veya dengi bir okul mezunu olan ve mezun olabilecek durumdaki öğrenciler açıköğretime kayıt olabilmek için YKS Sınavına girmeli ve tercih yaparak açıköğretim bölümlerine yerleşmelidir. Tercih zamanı geldiğinde açıköğretim tercih kılavuzu ayrıca paylaşılacaktır.

2021 yılında ÖSYM tarafından sınav ücretlerine de zam yapıldı. YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) toplamda yüzde 29 zamlanarak tüm zamanların en yüksek zam oranına sahip oldu. Geçtiğimiz yıl oturum başına 70 TL olan sınav ücreti 2021 yılı için 90 TL olarak belirlendi.

YKS sınavları TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi)’nden oluşuyor. YKS sınavı 26 ve 27 Haziran tarihlerinde yapılacak olup 26 Haziran 2021 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran 2021 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

2021 YKS Başvuru Ücreti

2021 YKS sınavı TYT (Temel Yeterlilik Testi ), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç sınavdan oluşuyor. Sınava girecek öğrenciler üç sınava da girebileceği gibi tek sınava da girebilecektir.

YKS sınav ücretleri her yıl zamlanmakla birlikte bu yılda büyük oranda artış gerçekleşti. 2021 yılı için yapılan zamlardan sonra Sadece TYT’ye girecek adaylar 90 TL, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 180 TL, TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 270,00 TL yatıracaklardır.

YKS ücretleri bankalar aracılığı ile yatırılabilecektir. Koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm işlemleri online olarak gerçekleştirmek isteyenler bankaların internet şubelerinden, bankaların ATM’lerinden yks ücreti yatırma işlemini gerçekleştirebilirler.

YKS 2021 yılı başvuru ücretini Akbank, Albaraka, Finansbank, Kuveyttürk, Halk Bank, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası ve Ziraat Bankası aracılığı ile yatırılabilecektir. Bu bankaların dışındaki bankalarda 2021 YKS Başvuru ücretinin yatırılması mümkün olmayacaktır.

2021 YKS Ücretleri
2021 YKS Ücretleri

YKS Ücretleri Ankara Büyükşehir Belediyesinden

Ankara Büyükşehir belediyesi ihtiyaç sahipleri için YKS ücretlerinin belediye tarafından ödeneceğini duyurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşit eğitim ve güzel bir geleceğin her çocuğun hakkı olduğunu belirtti.

Yavaş, “Sosyal yardım alan ailelerimizin ve pandemide kapanan sektör çalışanlarımızın çocuklarının 2021-YKS ücretlerini karşılayacağız. Siz sadece hayal edin, çalışın ve başarın. Biz daima yanınızda olacağız.” ifadelerini kullandı.

Destekten faydalanmak isteyenler, “forms.ankara.bel.tr/yks2021” adresindeki gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapılabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!