2023 YKS Tercih Sonuçları Açıklandı

2023 YKS Tercih Sonuçları uzun bir bekleyişin ardından açıklandı. Milyonlarca öğrenci ve ailelerinin beklediği haber 19 Ağustos Cumartesi akşamı geldi. 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden açıklandı.

Sonuçları öğrenmek için tıklayınız…

2023 YKS TErcih Sonuçlarına göre açıköğretime yerleşen öğrenciler Açıköğretim Yeni Kayıt (YKS ile Kayıt) Başlığından açıköğretim kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgi edinebilirler.

thumbnail
AÖF Yeni Kayıt (YKS ile Kayıt) 2023

AÖF Yeni Kayıt (YKS ile Kayıt) 2023

2023 YKS Tercih Sonuçları

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 2023-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adayların, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi.

ÖSYM Tarafından Yapılan Duyuru

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 21.00’den itibaren öğrenebilecektir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2023-YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos – 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

DOLULUK ORANI YÜZDE 99,8

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, 34 yaş üstü kadın, depremzede, şehit ve gazi yakını kontenjanı hariç tutulduğunda genel kontenjanların doluluk oranının, yüzde 99,8 olduğunu bildirdi.

2023 YKS Tercih Sonuçları
2023 YKS Tercih Sonuçları

Özvar yaptığı açıklamada, 27 Temmuz – 8 Ağustos 2023 arasında üniversite adaylarının yaptığı tercihlerin, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandığını belirterek, “Geçen yıl 3 milyon 243 bin 334 aday başvuru yapmışken, bu yıl yüzde 9’a yakın artışla 3 milyon 527 bin 443 aday başvuru yapmıştır.” ifadelerini kullandı.

6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin, adayların üniversiteye giriş sürecinde de olumsuz yansımalarıyla kendini hissettirdiğini belirten Özvar, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz gibi ilk defa bu sene, depremden etkilenen illerde ikamet eden öğrencilerimiz için yaşadığı ildeki üniversitelerin mevcut kontenjanlarına ek yüzde 25 oranında kontenjan tanımladık. Benzer şekilde, depremzede öğrencilerimiz için vakıf üniversitelerinin programlarında da birer kontenjan ayrılmasını kararlaştırdık. Böylece depremzede öğrencilerimize toplamda 24 bin 677 ek kontenjan ayırdık.”

2023 YKS Tercih Sonuçları
2023 YKS Tercih Sonuçları
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!