2021 KPSS Sınav Ücreti Açıklandı

Memur adaylarının KPSS’ye başvuru yapmak için bekledikleri zaman geldi ve KPSS başvuruları 28 Mayıs itibariyle başladı. En dikkat çeken konu ise KPSS ücretlerinin 300 TL olması.

Üniversitelerin dört yıllık fakültelerini bitirmiş veya yeni mezun olmaya hak kazanan binlerce aday bu yıl yapılacak KPSS lisans oturumlarında şansını deneyecek. Sınav hazırlıklarının yanında KPSS başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen adaylar araştırma yapmaya başladı. ÖSYM bu yılın başında KPSS sınav tarihlerini açıkladı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik oturumları adı altında Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları gerçekleştirilecek. KPSS başvuru kılavuzunun açıklanması ile Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurular resmen başlayacak. Peki KPSS sınavına başvuru nasıl yapılır? 2021 KPSS başvuru ücretleri ne kadar oldu? İşte KPSS başvuru ekranı ve sınava ait tüm detaylar…

KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite mezunlarının katılacağı lisans sınavına başvuruları ÖSYM tarafından 28 Mayıs-14 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacak. Bu yıl ortaöğretim (lise) ve ön lisans mezunlarının katılacağı Kamu Personeli Seçme sınavı düzenlenmeyecek. Yukarıda belirtilen tarihler arasında KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, KPSS Alan Bilgisi, KPSS ÖABT sınavlarına girmek isteyen adaylar başvuru yapacak.

KPSS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı Mı?

KPSS sınavı başvurularına ilişkin tüm detayların yer alacağı KPSS başvuru kılavuzu 28 Mayıs tarihinde erişime açılacak. Adaylar KPSS başvuru kılavuzunun açıklanıp açıklanmadığını bu haber üzerinden veya ÖSYM’nin sosyal medya hesapları ile Aday İşlemleri Sistemi üzerinden görüntüleyebilir. Başvuru kılavuzunda sınavda uygulanacak testler, uyulması gereken kurallar, başvuru ücreti, geç başvuru tarihi, değerlendirme ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihleri öğrenebilecek.

2021 KPSS Başvuru Ücreti!

KPSS başvuru ücretleri ÖSYM tarafından kılavuzun yayınlanması ile belli oldu. Buna göre her alan için 100 TL olup toplamda 300 TL’lik ücret ile rekor bir düzeyde artışa sahip olan KPSS sınavı öğrencileri kara kara düşünmeye zorladı.

KPSS 2020 Ücreti: 80×3=240 ₺

KPSS 2021 Ücreti: 100×3=300 ₺

Zam oranı : %25

Enflasyon : %15

KPSS A Grubu Başvuru ve Sınav Tarihi
KPSS Başvuru Tarihi, Sınav Tarihi, KPSS Harçları
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!