2020 – 2021 Staj Duyurusu (Uzaktan Staj)

Koronavirüs pandemisinin hızını artırarak devam etmesi ile bir çok sınav ertelendi, bir çok okulda eğitime ara verildi, bir çok iş yeri kapandı. Özellikle staj başvuruları alan firmalar pandemi nedeniyle staj çalışmalarını durdurma kararı aldı ve mezun olması için staj yapması gereken öğrenciler açıkta kaldı. Üniversiteler bu öğrenciler için mağdur etmeyecek çözüm yolları bulup öğrencilerine sunuyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinden mezun olmak için staj yapması gereken öğrencilere mutlu bir haber geldi. Staj yapamayan veya staja başlayıp devam edemeyen öğrenciler Temel İlk Yardım dersini alabilecekler. Böylelikle stajlarını uzaktan yapma imkanları olacak.

Anadolu Üniversitesi Duyurusu:

Değerli Öğrencilerimiz,

COVID-19 salgınının devam etmesi ve kısıtlamaların arttırılması nedeniyle Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi programlarında bulunan zorunlu stajın, uzaktan öğretim yöntemiyle de yapılması ile ilgili 23/11/2020 tarihinde Fakülte Yönetim Kurulu Kararı alınmıştır.

Açıköğretim Fakültesinde staj zorunluluğu olan programlara kayıtlı ve aktif durumda olup 2020-2021 güz dönemi itibari ile mezun olabilecek öğrencilerimizin uzaktan eğitim yöntemiyle yürütülen AKADEMA derslerinden “Temel İlk Yardım” dersini almaları uygun görülmüştür. Mevcut pandemi koşullarında kurum/kuruluşların stajyer öğrenci kabul etmemeleri sebebi ile staj yapamayan öğrenciler söz konusu uzaktan eğitim uygulamasından yararlanabilirler.

Stajına başlayan ve devam edemeyecek durumda olan öğrenciler ise öğrenci otomasyon sistemi üzerinden staj ayrılış belgesini düzenleyerek ilgili kuruma onaylattıkları takdirde stajdan ayrılış yapabilir ve AÖF Büroları aracılığı ile belgelerini Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğüne ulaştırabilirler. 2020-2021 güz dönemi mezun durumunda olan ve uzaktan öğretim yöntemi ile staj yapmak istemeyen öğrenciler için öğrenci otomasyon sistemi aktif olup, yüz yüze staj yapmak üzere başvuru alınmaktadır.

Staj etkinliği olarak Mergen Anadolu Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden yürütülecek olan Temel İlk Yardım Dersi, 09 Aralık 2020 – 10 Ocak 2021 tarihleri arasında 5 (beş) haftalık bir dönemi kapsayacaktır. Programdaki haftalık konular ve ölçme ve değerlendirme etkinlikleri belirli tarihler ile sınırlandırılmış olduğundan sisteme zamanında katılım gösteremeyen öğrenciler için telafi yapılmayacaktır. Söz konusu ders 09 Aralık 2020 tarihinde “Oryantasyon Haftası” ile başlayacak olup, gerekli açıklamalar Mergen Anadolu Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden duyurulacaktır. Mergen sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabileceksiniz.

Sağlık ve esenlikler dileriz.

Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı

AÖF Staj ve Uygulama Dersleri Koordinatörlüğü ile aşağıdaki numaralardan iletişime geçebilirsiniz.

Telefon No: 0222 320 76 12  ve 0222 335 05 80 Dahili 2446-2447

2020 - 2021 Staj Duyurusu (Uzaktan Staj)
2020 – 2021 Staj Duyurusu (Uzaktan Staj)

Kaynak: Anadolu Üniversitesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!