MEB Tarafından 2021 LGS Tarihi Açıklandı

2020 yılı koronavirüs pandemisi ile mücadele içinde geçerken bir çok sınav ertelenmiş bir çok sınav online olarak gerçekleştirilmiş Haziran ayındaki YKS ise yüz yüze şeklinde yapılmıştı. Bir çok veli tarafından eleştirilen bir durum olmasına karşın alınan karar neticesin sınavlar herhangi bir sıkıntı olmadan yapılmıştı.

Koronavirüs için aşı beklentisi devam ederken MEB bakanlığı 2021 yılı için sınav takvimini hazırlamaya başladı. Öğrenciler için en uygun tarihler belirlenmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından imzalanan ve 81 ile gönderilen yazı ile sınavla öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi açıklandı.

Yapılan açıklamada Liselere Giriş Sınavı (LGS) için yapılacak olan merkezin sınavın 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacağı belirtildi. Sınav ile öğrenci alacak ola liselere giriş için yapılacak olan merkezi sınava öğrenciler 6 Haziran 2021 tarihinde girecek ve ardından sınav sonucu bekleme heyecanı olacak. Sınav sonuçlarının açıklanması ile tercih dönemi başlayacak.

Koronavirüs’ün gidişatına göre sınavın nasıl yapılacağı sınav zamanı yaklaştığında tekrar görüşülecek olup şu an için sınavın online veya yüz yüze yapılacağı şeklinde bir açıklama yapılmadı.

2021 LGS Tarihi Belli Oldu
2021 LGS Tarihi Belli Oldu
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!