EVİ108U Genel Beslenme Ders Notları ve Çıkmış Sorular

04.08.2020
83
A+
A-

Açıköğretim Genel Beslenme dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Genel Beslenme” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Genel Beslenme dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Genel Beslenme dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders AdıDers KoduZorunlu/SeçmeliTeori + UygulamaAKTS
Genel BeslenmeEVİ108UVI.YARIYIL0+05.0
Genel Beslenme Ders Çalışma Ortamları
Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
DERS NOTLARI
DERS KİTAPLARI
DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
SayısıYüzde (%)
1.Ara Sınav130
Dönem Sonu Sınavı170
Toplam (%)100

Açıköğretim Genel Beslenme Ders İçerikleri:

HaftalarKonular
1. HaftalarBeslenmede Temel İlkeler ve Besin Ögeleri
2. HaftalarBesin Grupları ve Besinlerin Kalite Tanımları
3. HaftalarMenü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı
4. HaftalarBesin Satın Alma ve Saklama İlkeleri
5. HaftalarBesin Hazırlama ve Pişirme İlkeler
6. HaftalarYemek Servis Yöntemleri
7. HaftalarBesin Hazırlama ve Pişirmede Hijyen ve Sanitasyon İlkeleri
8. HaftalarÖzel Durumlarda Beslenme

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.