EVİ108U Genel Beslenme Ders Notları ve Çıkmış Sorular

Açıköğretim Genel Beslenme dersi bir çok açıköğretim bölümünün ortak derslerinden bir tanesidir. “Genel Beslenme” dersi 5 kredilik bir ders olup uygulama ve staj bulunmamaktadır.

Genel Beslenme dersi için öğrenme olanaklarını sizler için oluşturduk, derledik ve hizmetinize sunduk. Önceki yıllara ait çıkmış sorulara, deneme sınavlarına, ders notlarına, ders kitaplarına ve ders videolarına aşağıdaki bağlantılardan erişebilirsiniz. Ayrıca yazının devamında ders ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Çıkmış sorular ekampüs sayfanızda yayımlanmakta olup öğrencilerin bizlere göndermesi ile sitemize eklediğimiz online deneme sınavlarından oluşmaktadır. Daha fazla soruya erişebilmek için sizlerde ekampüs sayfanızdan çıkmış soruları tarafımıza BURAYA tıklayarak gönderebilirsiniz.

Ders notlarının büyük çoğunluğu öğrenciler tarafından hazırlanmış ve bize gönderilmiştir. Sizlerinde ders çalışırken hazırladığınız ders notları var ise BURAYA tıklayarak bize gönderebilir ve sayfamızdan sizin adınıza paylaşmamızı sağlayabilirsiniz.

Genel Beslenme dersi için 1 adet arasınav ve 1 adet dönem sonu sınavı yapılmaktadır. Arasınavın %30’u ile Dönemsonu sınavının %70’i alınarak toplanmakta ve sınıfın genel ortalamasına göre harf notu verilmektedir.

Ders Adı Ders Kodu Zorunlu/Seçmeli Teori + Uygulama AKTS
Genel Beslenme EVİ108U VI.YARIYIL 0+0 5.0
Genel Beslenme Ders Çalışma Ortamları
deneme sinavi Arasınav Soruları için TIKLAYINIZ.
Final Soruları için TIKLAYINIZ.
ders notu DERS NOTLARI
ders kitabi DERS KİTAPLARI
video izle DERS VİDEOLARI

Ölçme ve Değerlendirme:

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 30
Dönem Sonu Sınavı 1 70
Toplam (%) 100

Açıköğretim Genel Beslenme Ders İçerikleri:

Haftalar Konular
1. Haftalar Beslenmede Temel İlkeler ve Besin Ögeleri
2. Haftalar Besin Grupları ve Besinlerin Kalite Tanımları
3. Haftalar Menü Planlama ve Standart Yemek Tarifesi Kullanımı
4. Haftalar Besin Satın Alma ve Saklama İlkeleri
5. Haftalar Besin Hazırlama ve Pişirme İlkeler
6. Haftalar Yemek Servis Yöntemleri
7. Haftalar Besin Hazırlama ve Pişirmede Hijyen ve Sanitasyon İlkeleri
8. Haftalar Özel Durumlarda Beslenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!