Anadolu üniversitesi açıköğretim bölümleri için bu yıl ilk defa yaz okulu açma kararı aldı. Böylelikle açıköğretimde yaz okulu uygulaması başlamış oldu. Yaz okulu hakkında detaylı bir çok bilgiyi daha önce paylaşmıştık. Bunlarla ilgili erişmek istediğiniz konulara aşağıdaki bağlantıların üzerine tıklayabilirsiniz.
Açıköğretim Yaz Okulu Soru ve Cevap
Açıköğretim Yaz Okulu Harçları
Açıköğretim yaz okulu kayıtları 24 Haziran – 5 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Açıköğretim Yaz Okulu başvurusu ve kayıtları ile ilgili ayrıntılı bir doküman hazırladık.
I. AŞAMA
1. DERS SEÇİMİ
1.1. Ders Seçimi ve Kayıt Tarihleri
Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır. Ders seçimi – 5 Temmuz tarihi saat 23.00’e kadar yapılabilecek olup ilgili açıklamalar aşağıdadır.
▪ Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir.
- Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00’nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir.
- Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00’nin altında olan öğrencilerin, FF harfnotu aldığı ders/dersler, uyarı aldığı dönemden itibaren koşullu geçer (CD, DC ve DD) harf notu aldığı ders/dersler ile hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir.
▪ Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler, derslerin yarıyıllarını dikkate olmadan ders seçimi yapabilir.
▪ Öğrenci, ders seçim işlemlerini; kayıt tarihleri içinde yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
▪ Kayıt tarihleri içinde ödeme yapılmadığı sürece ders seçimi yapılabilir. Yapılacak ödeme tutarları alınan ders/derslerin sayısına göre belirlenmektedir.
▪ Ders seçimi sonunda alınan derslerin sayısına göre ödeme bilgileri oluştuğundan, ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi yapılması mümkün değildir.
▪ Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyenler de yaz okulundan ders alabilir.
▪ Yaz okulunda hangi dersin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.
NOT: Üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılmanız mümkün değildir. Yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan üç ders sınavına ya da yaz okulundan ders seçip ödeme yaparak yaz okulu sınavına katılabilirsiniz. Yaz okuluna katılan öğrenciye üç ders sınav hakkı verilmez.
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:
▪ Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.
▪ İkinci aşamada ders seçimi yaparak yaz okulunda almak istediğiniz dersleri belirleyeceksiniz.
▪ Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçimini onaylamanız istenecektir.
Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.
Not: Ödeme yapıldıktan sonra ders seçimi yapılması mümkün değildir. Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimiyle ilgili talepler dikkate alınmaz.
II. AŞAMA
2. YAZ OKULU İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER
Ders seçimine göre ödeme bilgisi oluşur. Ders seçimini yapan öğrenciler ödemelerini yaparak yaz okulu kayıtlarını yaptırabilir.
Ders seçimi yapmadan ödeme bilgileri oluşmaz.
Yaz okulu harç ücretleri aşağıdaki gibidir.
Not: Yaz okulu için kesin karar vermeden ödeme yapmayınız. Yaz okulu için yatırılan Öğretim Gideri tutarı iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra kayıt işleminden vazgeçilemez. Ancak seçilen ders açılmazsa ilgili derse ait tutar, derslerin hiçbiri açılmazsa öğretim gideri tutarının tamamı iade edilir.
2.1. Öğretim Gideri
Yaz okuluna katılacak öğrencilerden, her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen miktar göz önünde bulundurularak Üniversite Yönetim Kurulunca tespit edilen miktarda yaz okulu öğretim gideri alınır.
Yaz okulunda alınacak öğretim gideri, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim gideri dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır.
2.2. Ödeme Yöntemleri
Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:
▪ Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme
▪ (Ders seçiminizi yaptıktan sonra herhangi bir bankanın kredi kartı/banka kartı ile online ödeme yapabilirsiniz. Ancak, kayıt tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartı/banka kartıyla ödeme yapılamayabilir.)
▪ İnternet Bankacılığı ile Ödeme
▪ ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
▪ Mobil Bankacılık ile Ödeme
Kayıt tarihinin son günü İnternet, ATM ve Mobil Bankacılığından saat 23.30’a kadar ödeme yapılabilecektir.
Not: Ziraat Bankası şubeleri içinden ödeme yapılmayacaktır.
Posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılan ödemeler kabul edilmemektedir.
▪ Kayıt ile ilgili ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış yapılmasından doğacak sonuçlardan Anadolu Üniversitesi sorumlu değildir. Yanlış yapılacak bir ödemenin sorumluluğu öğrenciye aittir.
▪ Banka dekontunu öğrenim süresince saklayınız. Dekont daha sonra Üniversite yetkililerince istenebilir.
III. AŞAMA
3. YAZ OKULU KAYIT İŞLEMİNİN KONTROLÜ
Kayıt tarihleri içinde öğrenciler, yaz okulu kayıt işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.
Kayıt işlemini tamamladıktan sonra ekranda halen yaz okuluna kayıt yaptırmış görünmüyorsanız ödeme yaptığınızı gösteren belge ile yaz okulu kayıt tarihleri içinde AÖF bürosuna başvurunuz.
IV. AŞAMA
4. DERS KİTAPLARI ve SINAVLARDA SORUMLU OLUNACAK ÜNİTELER
Öğrencinin kendi kendine öğrenmesinde etkili ve verimli bir materyal olan ve başlangıcından bu yana temel öğretim materyali olarak kullanılan ders kitapları, çok güçlü bir teknik altyapıyla uzman bir ekip tarafından hazırlanmaktadır.
Öğrencilere ders kitapları dijital (PDF) formatta sunulmaktadır. Öğrenciler, sınavlarda ders kitabının eKampüs ortamında sunulan güncel versiyonundaki (PDF) içerikten sorumludurlar. e-Kampüs ortamında sunulan diğer ders malzemeleri (Ünite Özeti, Sorularla Öğrenelim, Ünite Özet Videoları, Yaprak Test vb.) öğrenmeye yardımcı içeriklerdir.
Öğrenciler, ekampus.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak Derslerim bölümünden erişilebilir.
Öğrenciler, sınavda ilgili derse ait ünitelerin tamamından sorumludur.
Kaynak: Anadolu Üniversitesi