2021 KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

2021 KYK yurt başvuru sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamada yeni eğitim ve öğretim yılında yurtlarda kalacak olan öğrenciler belli oldu.

2021 KYK Yurt Sonuçları

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 2021 KYK yurt sonuçları açıklandığı belirtildi. KYK yurtlarında eğitim amaçlı olarak barınma talebinde bulunmuş olan öğrenciler de bu sayede sonuçlarını öğrenebiliyor.

KYK yurt başvuru sonucu öğrenmek için KYK resmi sitesine giriş yapılması veya e-devlet üzerinden sorgulama yapılması gerekiyor. Adaylar yurt hakkı elde etmişse belirtilen süreler içerisinde kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekiyor

KYK Yurt Kaydı Nasıl Yapılır?

KYK yurt kaydı yaptırmak için öncelikle kişilerin yurt sonuçlarını öğrenmeleri gerekiyor. Haklarında yurt çıkması olmayanlar kayıt yaptıramıyor. KYK sonuçları kapsamında yurt hakkı kazandığını öğrenen öğrenciler için öncelikle yurt ücreti ödemesi yapması gerekiyor. Bunun için ATM’den ödeme yapılacaksa;

  • Ödeme İşlemleri,
  • Yurtkur Ödemeleri,
  • KYK yurt tahsilatları,
  • Aylık yurt ödemeleri,
  • Yurt ücreti ödemeleri

Aşamaları takip edilerek belirlenmiş olan ücretin yatırılması gerekiyor. Bunun yanında yurt ücretleri Ziraat Bankası mobil uygulamasından da yapılıyor. Ayrıca KYK internet sitesi üzerinden de ödeme alınabiliyor. Ödemeler dileyenler için yurtta kalma süresine yıllık olarak peşin ödenebildiği gibi aylık taksitler üzerinden de ödeme yapılabiliyor. Aylık olarak ödeme yapmak isteyenler her ay belirtilmiş olan tarihlerde ödemelerini gerçekleştiriyor.

Yurda ilk defa kayıt olan öğrenciler için alınan ilk kayıt ücretinin içinde yatak ücreti ve güvende bedeli ücreti de yer almaktadır. Bu ücret de öğrencinin yerleşmiş olduğu yurt ve yerleşme tarihine göre de farklılık taşıyor. Ödeme yapıldıktan sonra tekrar e-devlet’e girilerek Yurt Kayıt İşlemleri başlığından taahhütname onayının yapılması gerekmektedir. Buradaki sözleşmenin dikkatli şekilde okunması daha sonra yaşanacak sorunların da önlenmesine yardımcı olacaktır. Sözleşme imzalandıktan sonra kazanılan yurt müdürlüğüne ilgili belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir. Sözleşme kapsamına ters düşecek durumların olması halinde ise yurt müdürlüğü tarafından öğrencinin yurt ile ilişiği de kesilebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!