2021 AUZEF Yaz Okulu Duyurusu

2021 AUZEF Yaz Okulu öğrencilerin açılmasını istediği bir uygulama. Açıköğretim fakültesi bulunan Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi yaz okulu açacaklarını duyurmuştu. Gözler İstanbul Üniversitesi açıköğretim fakültesine çevrilmiş ve aöf yaz okulu uygulaması yapıp yapmayacağı konusunda bir açıklama beklemeye başlamıştı.

İstanbul Üniversitesi 2021 AUZEF Yaz Okulu konusunda bir açıklama yaptı ve diğer açıköğretim fakültesi bulunan üniversitelerin aksine yaz okulu açılmayacağını duyurdu.

2021 AUZEF Yaz Okulu

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 – 2021 eğitim yılı dersleri ve sınavları online olarak gerçekleştirilmiş ve derslerinden başarısız olan öğrenciler için bütünleme sınavı ile yaz okulu sınavı uygulaması yapılmaktaydı. Anadolu Üniversitesi yaz okulu açacağını duyurmuş (Bkz. Anadolu Aof yaz okulu kayıt işlemleri) ardından Atatürk Üniversitesi yaz okulu açacağını duyurmuştu. (Bkz. Ata AOF 2021 Yaz Okulu Açma Kararı Aldı )

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan 2021 AUZEF Yaz Okulu hakkında duyuru:

“Değerli Öğrencilerimiz;

Fakültemizde yaz okulu açılmasına dair gelen talepler üzerine aşağıdaki açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca; Yaz öğretimi açmayan veya bütünleme yapmayan yükseköğretim kurumlarının kendi öğrencilerinin, yükseköğretim kurumlarının bulunduğu ildeki diğer yükseköğretim kurumlarında yaz öğretimi açılması halinde eğitim alabilmelerine imkân sağlanmasına, öğrencilerin yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilde başka bir yükseköğretim kurumu tarafından yaz öğretiminde eğitim alması imkânı bulunmaması durumunda, kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından bütünleme veya yaz öğretiminden birinin uygulanması gerektiğine karar verilmiştir.

Yukarıda ifade edilen karar gereğince ve İstanbul Üniversitesi’nin kurum kültürü çerçevesinde; Üniversitenin tüm fakültelerinde olduğu gibi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde de bütünleme sınavı uygulaması bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz diledikleri takdirde diğer üniversitelerin yaz okulu uygulamasından da faydalanarak ders alabilmektedirler. Bu bağlamda örgün öğretim dahil hiçbir akademik birimimizde yaz okulu uygulaması genel kabul görmediğinden AUZEF bünyesinde de yaz okulu açılmayacaktır. 

İsanbul Üniversitesi olarak eğitim görmüş olduğunuz alanla ilgili mesleğinizin gerektirdiği her türlü bilgi, beceri, davranış ve tutuma sahip bireyler olarak yetişebilmeniz ve gerekli yetkinlikler ile mezun olabilmeniz en önemli amacımızdır.

Başarılar dileriz. “

Kaynak: Auzef

2021 AUZEF Yaz Okulu Duyurusu
2021 AUZEF Yaz Okulu Duyurusu
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!