2020 ANADOLUYÖS Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2020 – 2021 eğitim yılı arasınavlarının yarısı tamamlanmış iken ANADOLUYÖS ile başvurup ek yerleştirme sonucunda açıköğretime yerleşen öğrenciler için kayıt işlemleri Anadolu Üniversitesi tarafından duyuruldu.

ANADOLUYÖS Ek Yerleştirme kayıtları 21 Aralık 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 25 Aralık 2020 Cuma günü sona ererek 5 günlük kayıt süreci verilmiş oldu.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan duyuru aşağıdaki gibidir.

Bu duyuru; 2020-2021 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Yurt Dışından Kabul Edilecek Öğrenciler için Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavına (ANADOLUYÖS) Ek Yerleştirme sonucuna göre yerleşen adayların çevrimiçi (online) başvuru ve kayıt işlemlerini kapsamaktadır.

Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri 21 Aralık 2020 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayıp, 25 Aralık 2020 Cuma günü saat 17:00’da sona erecektir.
Çevrimiçi (Online) Başvuru adresi https://aoskayit.anadolu.edu.tr

Başvuru işlemleri yukarıda belirtilen adresten Yabancı Uyruklu Giriş linkinden e-mail adresi ve şifre ile giriş yapılacaktır.

Çevrimiçi kayıt başvurusu yapmayan adayın kaydı yapılamaz. Çevrimiçi başvuru işlemlerini tamamlayıp Öğretim Giderini ödeyenlerin, yüklenen belgelerini AÖF Bürolarına götürmeleri halinde kayıt işlemi onaylanacaktır.

ANADOLUYÖS Kapsamında Kayıt Yaptıracak Adaylar İçin Ek Belgeler

ANADOLUYÖS kapsamında kayıt yaptıracak adaylar aşağıda belirtilen belgeleri başvuru sırasında sisteme yüklemeleri ve kayıt tarihleri içinde yüklenen belgeleri ile AÖF Bürosuna başvurması gerekmektedir 

  • Pasaport/T.C. Kimlik Kartı/Nüfus Cüzdanı/Mavi Kart 
  • Lise Diploması aslı ve Türkçe tercümesi
  • Lise Diploması Denklik Belgesi
  • Türkçe Yeterlik Belgesi, Eğitim dili Türkçe olan bir programa kayıt yaptıran yabancı devlet vatandaşı öğrencinin yüklemesi gerekli belge.

25 Aralık 2020 tarihinden sonra çevrimiçi veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün değildir. Elektrik kesintisi, teknik arızalar veya İnternet hattınızın kesik olması vb. nedenlerle başvuru yapamama durumunda kalmamanız için başvurunuzu son günleri beklemeden yapınız. Çevrimiçi başvuru ve kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.

Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. Kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar, fakülteye kayıt hakkını kaybeder ve herhangi bir hak iddia edemez. Posta ile kayıt yapılmaz.

Çevrimiçi Başvuru ve Kayıt ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır.

ANADOLUYÖS 2020-2021 Güz Dönemi Türkçe Muafiyet Sınavı
ANADOLUYÖS 2020-2021 Güz Dönemi Türkçe Muafiyet Sınavı

Kaynak: AnadoluYös

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!