2020 – 2021 Açıköğretim Tercihleri,Taban Puanları ve Kontenjanlar

27 – 28 haziran 2020 tarihlerinde YKS, TYT ve AYT sınavları yapıldı. Koronavirüs sebebiyle YKS sınavları oldukça eleştirilse de tüm tedbirler alınarak sınavlar gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 28 temmzuda açıklanacak ve sonrasında öğrenciler için tercih süreçleri başlayacak.

Sınavlar kadar tercih süreçleri de öğrenciler için oldukça zorlu bir dönem. Tercihlerinde açıköğretim yazmak isteyen öğrenciler için Açıköğretim Fakültesi bulunan Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi‘nin açıköğretim bölümleri için taban puanlarını, kontenjanlarını ve tercih kodlarını sizler için çıkardık.

2021 – 2022 Açıköğretim Taban Puanları ve Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

thumbnail
İlişkili Yazı
2022 AÖF Taban Puanları, Kontenjanlar ve Açıköğretim Tercihleri

2020 – 2021 Üniversite tercih işlemleri 6-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler bu tarihlerde ÖSYM üzerinden tercihlerini yaparak bir yükseköğretim programına yerleşmeyi bekleyecek.

Açıköğretim bölümlerine kayıt olabilmek için TYT sınavından en az 150 puan alınması gerekiyor. 150 puan alan öğrenciler 2 yıllık (önlisans) açıköğretim bölümlerini kontenjan ve taban puanlarını göz önününde bulundurarak tercih edebilirler.

TYT sınavından 150 ve üzeri puan alıp AYT/YDT sınavına giren ve en az 170 puan alan öğrenciler 4 yıllık (lisans) açıköğretim bölümlerini tercih edebilirler. (Koronavirüs nedeniyle 180 olan baraj 170’e indirildi.)

Aşağıdaki tablolardan kayıt olmak istediğiniz açıköğretim üniversitesine, bölümüne, taban puanlarına, kontenjanlarına ve tercih kodlarına bakabilirsiniz.

Lisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

anadolu lisans 1

Atatürk Üniversitesi

ata lisans

İstanbul Üniversitesi

istanbul lisans 1

Önlisans Bölümleri

Anadolu Üniversitesi

anadolu onlisans 1

Atatürk Üniversitesi

ata onlisans

İstanbul Üniversitesi

istanbul onlisans 1

Tercih işlemlerinizde yanınızda olmaya, sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

acikogretim taban puanlari

Kaynak: Ösym

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!