2020 – 2021 Açıköğretim Yatay Geçiş Başvuruları

Örgün bir yüksek öğretim bölümünde okur iken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için 2019 – 2020 öğretim yılı için yatay geçiş başvuruları başladı.

Yatay geçiş başvuruları 1 Ağustos 2020‘de başlayacak olup Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapmak isteyenler için 15 Ağustos‘a kadar Kurumlar arası yatay geçiş yapmak isteyenler için 25 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Anadolu Üniversitesi Yatay Geçiş başvuruları için ilgili bilgilere yazının devamından ulaşabilirsiniz.

2020-2021 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine Yatay Geçiş ile başvuru yapmak isteyen adayların;

  • Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvurularını 1 Ağustos – 15 Ağustos 2020
  • Kurumlararası Yatay Geçiş Başvurularını ise 1 Ağustos – 25 Ağustos 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri ilgili Fakülteye posta, kargo vb. ile göndererek yapmaları gerekmektedir.

Yatay Geçiş başvuru şartları için yazının sonuna gidiniz.

Yatay Geçiş Başvurusu kabul edilen adayların listesi 11 Eylül 2020 tarihinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinde duyurulacaktır.

Yatay Geçiş Başvurusu Kabul Edilen Adayların Kayıtları 14 – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıtlı olunan üniversitelerden alınacak yatay geçişe engel bir durum olmadığına dair belge (kayıt hakkı kazanan öğrencilerden kayıtlar esnasında istenecek).

Yatay Geçiş Başvurusu için İstenilen Belgeler
  1. Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru Formu ve/veya
  2. Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Formu
  3. Öğrencinin Yerleştiği Yıldaki YKS Sonuç Belgesi
  4. Kayıtlı olduğu üniversitenin (Öğrenci İşlerinden alınacak e-imzalı veya ıslak imzalı)
    • Öğrenci Belgesi (son bir ay içerisinde alınmış)
    • Ders İçerikleri
    • Not Durum Belgesi (Transkript)
    • Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge
    • Ders Planı
  5. Daha Önce Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş Yapmadığına Dair Belge (Sadece Merkezi Yerleştirme Puanı ile başvuru yapacak adaylardan istenecektir)
  6. Uluslararası İlişkiler (İngilizce), İşletme (İngilizce) programlarına başvurularda özel şartlar için tıklayınız(Sadece Kurumlararası yatay geçiş için başvurulabilecek)
  7. İlahiyat (Arapça) programına başvuruda özel şartlar için tıklayınız.
Evrakların Gönderileceği Adres Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği Yunusemre Kampüsü 26470 Tepebaşı – ESKİŞEHİR

Evraklarınızın herhangi birinin eksik olması durumunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır. 

Yatay Geçiş başvurusu kabul edilmeyen adaylara evrak iadesi yapılmaz.

“Anadolu Üniversitesi Önlisans Ve Lisans Programlarına Yatay Geçiş, Programlar Arası Yatay Geçiş, Dikey Geçiş, Çift Anadal Ve Yandal Programları İle Değişim Programlarında Öğrencilik, Özel Öğrencilik, Eşzamanlı Öğrenimde Öğrencilik, Ders Transferi Ve Dersten Çekilme Usul Ve Esaslarına İlişkin Yönerge”si için tıklayınız.

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ŞARTLARI

KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ

  • Yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar dahilinde yapılır.
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu programda tamamlamış olduğu dönemlere ait Genel Not Ortalamasının en az 100 üzerinden 60 (4’lük sistemde 2,28) olması gerekmektedir.
  • Öğrencinin kayıtlı olduğu programdaki geçiş yapacağı yarıyıla kadar olan derslerin tümünü normal süresi içinde başarmış olması (FF, YZ ve DZ harf notu olan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmaz.) ve disiplin cezası almamış olması gerekir.
  • Önlisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına;  önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına; lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına, kurumlararası yatay geçiş yapılamaz.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

  • Öğrenci; kaydolduğu yıldaki ÖSYS merkezî yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının merkezî
    yerleştirme taban puanına eşit olması veya bu taban puandan yüksek olması durumunda yatay geçiş (önlisanstan lisansa veya lisanstan önlisansa) yapabilir.
  • Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olan hazırlık sınıfı, birinci sınıf, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri; ÖSYS merkezî yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilir.
  • ÖSYS merkezî yerleştirme puanıyla yatay geçiş başvurularının değerlendirilmesinde, öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği yıldaki ÖSYS merkezî yerleştirme puanı dışında başka koşul aranmaz. Ancak ÖSYS merkezî yerleştirme puanıyla yatay geçişe başvuran öğrencinin, ÖSYS Kılavuzundaki programa kayıt olabilmesi için öngörülen özel koşullar varsa bu koşulları da sağlaması gerekir.
  • Öğrenci, ÖSYS merkezî yerleştirme puanıyla sadece bir kez yatay geçiş yapabilir.

aof yatay gecis

Kaynak: Anadolu Üniversitesi

Sıkça Sorulan Sorular

Yatay geçiş başvuruları 1 Ağustos 2020'de başlayacak olup 15 ve 25 Ağustos tarihlerine kadar devam edecek.

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Başvuru Formu ve/veya Kurumlararası Yatay Geçiş Başvuru Formu Öğrencinin Yerleştiği Yıldaki YKS Sonuç Belgesi Kayıtlı olduğu üniversitenin (Öğrenci İşlerinden alınacak e-imzalı veya ıslak imzalı) Öğrenci Belgesi (son bir ay içerisinde alınmış) Ders İçerikleri Not Durum Belgesi (Transkript) Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge Ders Planı

Başvuru tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri ilgili Fakülteye posta, kargo vb. ile göndererek yapmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!