2019 YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

YKS sınavı sonrasında ek yerleştirme için yapılan tercihlerin sonuçları açıklandı. Ek Yerleştirme ile Açıköğretim bölümlerine yerleşen arkadaşların kayıtları 23 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak olup 27 Eylül Cuma günü sona erecek.

Açıköğretim kayıtları için önce internetten ön kayıt yapmanız ardından harcınızı yatırarak aof bürosuna gidip kesin kayıt olmanız gerekiyor. Tüm bu işlemleri tamamlamadan açıköğretime kayıt olmamış oluyorsunuz. Aof bürosundan sonra internetten kaydınızı kontrol etmelisiniz.

2019-2020 Öğretim yılı için açıköğretime kayıt kılavuzunu aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.

2019 – 2020 Açıköğretim Yeni Kayıt, İkinci Üniversite, Dikey Geçiş İnternet Başvurusu ve Kayıt Kılavuzu

Açıköğretim Ek Yerleştirme İşlemleri

Açıköğretim Ek Yerleştirme İşlemleri

Ek Yerleştirme Duyurusu

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2019-2020 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına, 19 Eylül 2019 tarihinde saat 14.45’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Ek Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur.

Kamuoyunun ve adayların bilgisine saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2019-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları

2019-YKS Ek Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!