Online Final Sınavları Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

25.05.2020
2.068
A+
A-

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle açıköğretim fakültesi bulunan tüm üniversiteler (Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversiteleri) 2019 -2020 eğitim yılında bahar dönemi final sınavlarını online olarak yapacaklarını duyurmuşlardı.

Anadolu Üniversitesi öğrencileri için internet tabanlı ( online ) final sınavları hakkında sorular cevaplar Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlandı.

Anadolu Üniversitesi Bahar Dönemi Online Final Sınavı için merak edilen sorular ve cevapları:

  • Soru 1: Neden internet tabanlı ortamlarda bir sınav uygulanıyor?
    Cevap 1: Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) COVID-19 salgını dolayısıyla yükseköğretim kurumlarının eğitim ve öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi kararı gereği; virüs nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları önleme amacıyla Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2019-2020 öğretim yılı bahar dönemi dönemsonu sınavının internet ortamında yapılması karan alınmıştır.
  • Soru 2: Sınava nasıl katılabilirim?
    Cevap 2: www.anadolu.edu.tr adresindeki “Açıköğretim Sistemi Sınav Girişi” linki tıklanarak sınava giriş yapılabilir.
  • Soru 3: Sınava nereden katılabilirim?
    Cevap 3: Sınava internet erişimi olan bilgisayar, akıllı cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. cihazlar ile istediğiniz yerden katılabilirsiniz.
  • Soru 4: Sınava ne zaman katılabilirim?
    Cevap 4: Sınava 24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında dilediğiniz zaman girebilirsiniz.
  • Soru 5: İnternet bağlantısı olan bilgisayar, cep telefonu vb. sahip değilsem ne yapmalıyım?
    Cevap 5:  1-5 Haziran tarihleri arasında 0 850 200 4610 numaralı çağrı merkezimizi arayarak istediğiniz büromuzda sınava girmek için randevu alabilirsiniz.
  • Soru 6: Tüm derslerimin sınavlarına aynı anda girmek zorunda mıyım?
    Cevap 6: Hayır. Karşınıza çıkan menüde aldığınız dersler yer almaktadır. Bu derslerden hangisini seçerseniz onun sınavına başlarsınız. Kalan derslerinizin sınavlarına 24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında, istediğiniz günlerde girmeniz mümkündür.
  • Soru 7: Sınav süresi ne kadar?
    Cevap 7: Her bir dersin sınavı 20 sorudan oluşmaktadır ve sınav süresi 30 dakikadır.
  • Soru 8: Bir günde en fazla kaç dersin sınavına girebilirim?
    Cevap 8: Bu konuda herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.
  • Soru 9: Sınav esnasında internet/elektrik kesintisi vb. çeşitli problemler yaşanırsa ne olacak?
    Cevap 9: Bu aksaklık yaşandığı esnada hangi soruda kaldıysanız ve ne kadar süreniz kaldıysa sisteme tekrar giriş yaptığınızda kaldığınız yerden, kalan süreniz ile devam edebilirsiniz.
  • Soru 10: Bir soru için mutlaka 1,5 dakika ayırmak zorunda mıyım?
    Cevap 10: Hayır. Ders için verilen 30 dakikalık süreyi istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
  • Soru 11: Cevapladığım şıkkı değiştirebilir miyim?
    Cevap 11: Sorularınızın cevaplarını onaylamadan önce işaretlediğiniz şıkta değişiklik yapabilirsiniz.
  • Soru 12: Boş bıraktığım soruya geri dönebilir miyim?
    Cevap 12: Hayır. Bunun nedeni sınav güvenliğidir.
  • Soru 13: Randevu aldığım büroda Covid-19 için gerekli tedbirler alındı mı?
    Cevap 13: Tekil olarak içeri alınacağınız bürolarımızda büroya giriş esnasında sizlere dezenfektan, eldiven ve maske verilecek ve sınav görevlimiz sizlere yardımcı olacaktır.
  • Soru 14: Randevu aldığım dersin sınavına gitmezsem ne olur?
    Cevap 14:  Randevu alıp sınavına katılmadığınız ders için büroda sınava girme hakkını kaybetmiş olursunuz.
  • Soru 15: Refakat ihtiyacı olan engelli bir öğrenciyim, ne yapmalıyım?
    Cevap 15: AOS Destek ekibimiz bu durumdaki öğrencilerimizi tek tek telefonla arayacaklar ve talep etmeleri durumunda öğrencilerimizin konutlarında sınav sırasında kendilerine refakat edeceklerdir.
  • Soru 16: Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü öğrencilerimizin sınavları nasıl yapılacaktır?
    Cevap 16:  Cezaevlerinde internet ve diğer ekipmanların kullanımı söz konusu olmadığından bu öğrencilerimizin sınavları ileri bir tarihte gerçekleştirilecektir.
  • Soru 17: Sınavda herkese aynı sorular mı sorulacak? Kişiye özel soru nedir?
    Cevap 17:  Sınavda herkese aynı soru sorulmayacaktır. Kişiye özel soru, soruların zorluk derecesinin bilimsel olarak belirlendiği farklılaştırılmış soruları ifade eder. Bunun için AOS Sistemi yeterli sayı ve nitelikte soruya sahiptir.
  • Soru 18: Geçmiş sınavlarda sorulmuş sorular çıkacak mı?
    Cevap 18:  AOS sistemi Test Araştırma Birimi bu sınav için normal sınav sürecinde hazırladığı soru miktarının çok daha üstünde bir miktarda soru hazırlamıştır.
  • Soru 19: Bu sınavda da 4 yanlış 1 doğruyu götürür mü?
    Cevap 19:  Evet. Bu karar Yüksek Öğretim Kurulu’nun Açıköğretim ile ilgili kalite çalışmalarının sonucunda ortaya koyduğu bir kriterdir.
  • Soru 20: Etik ihlal durumunda hangi işlemler yapılır?
    Cevap 20: Anadolu Üniversitesi Mevzuatı gereği bu ihlalleri yapanlara çeşitli cezalar uygulanacaktır.
  • Soru 21: Örnek ekran ve demo görüntüleri ne zaman paylaşılacak?
    Cevap 21: Bu bilgiler için resmi hesaplarımızı takip ediniz.
  • Soru 22: Sınava girebilmek için bilgisayar ve benzeri araçlara herhangi bir program ya da uygulama indirip yüklemeli miyim?
    Cevap 22: Hayır, herhangi bir uygulama yüklemenize gerek yoktur.
  • Soru 23: Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
    Cevap 23: Sınav sonuçları yasal olarak en erken sınav bitiminden yani 8 Temmuz tarihinden 3 gün sonra açıklanabilir.
  • Soru 24: Bürolarda sınava girmek için aldığım randevu tarihini değiştirebilir miyim?
    Cevap 24: Hayır. Bu durumda tüm randevular etkileneceği için tarih ve saat değişikliği yapmak mümkün değildir.
  • Soru 25: Refakatçi talep eden öğrenciler tüm derslere ait sınavlara aynı günde girmek zorunda mıdır?
    Cevap 25: Hayır. Bu öğrencilerimiz de diğer öğrencilerimiz gibi sınavlarına 24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasında istedikleri farklı gün ve saatlerde girebilirler.
  • Soru 26: Staj zorunluluğu olan önlisans ve lisans programlarının staj uygulaması devam edecek mi?
    Cevap 26: Hayır. Staj uygulamaları daha sonra ilan edilecek zaman diliminde yapılacaktır.
  • Soru 27: Okul Öncesi Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği lisans programları “Öğretmenlik Uygulaması” ve “Topluma Hizmet Uygulaması” dersleri devam edecek mi?
    Cevap 27: YÖK’ün duyurusuna istinaden ilgili programdaki dersler ödev tabanlı yürütülmekte olup ödevlerin son teslim tarihleri 31 Mayıs 2020 olarak ilan edilmiştir.
  • Soru 28: Çocuk Gelişimi Önlisans Programı ‘Kurum Uygulamaları’ dersi devam edecek mi?
    Cevap 28: İlgili öğrenciler bu dersin teorik kısmına yönelik olarak 24 Haziran – 8 Temmuz tarihleri arasındaki online final sınava katılacaklardır. Dersin uygulama kısmı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların kapalı olması sebebi ile ödev tabanlı yürütülmekte olup ödevlerin son teslim tarihleri 31 Mayıs 2020 olarak ilan edilmiştir.
  • Soru 29: Sosyal Hizmet Lisans Programı “Sosyal Hizmet Uygulaması-II” dersi devam edecek mi?
    Cevap 29: Dersin uygulama kısmı ilgili kurum ve kuruluşların uygulama yapmaya elverişli olmaması sebebi ile ödev tabanlı yürütülmekte olup ödevlerin son teslim tarihleri 31 Mayıs 2020 olarak ilan edilmiştir. Bu derslerin herhangi bir online dönem sonu sınavı yoktur.
  • Soru 30: Uzaktan eğitim önlisans programı laboratuvar dersleri devam edecek mi?
    Cevap 30: Bu dersler 22 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacağından şu anda bir değişiklik söz konusu değildir. Herhangi bir erteleme durumunda öğrencilerimize bilgi verilecektir.
  • Soru 31: İngilizce Öğretmenliği Lisans Programındaki klasik sınavlar yapılacak mı?
    Cevap 31: Yüz yüze yapılan bu sınavlar ertelenmiştir. Bu sınavlar yaz aylarında öğrencilere bilgi verilerek online olarak yapılacaktır.
  • Soru 32: Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı Önlisans programı laboratuvar derslerinin durumu ne olacak?
    Cevap 32: 117 Nisan ve 1-5 Haziran dönemi dersleri ertelenmiştir. Yaz dönemi için belirlenen diğer haftalarda şu an için bir değişiklik yoktur. Söz konusu haftaları seçen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için yaz dönemindeki diğer haftalarda dersleri almaları sağlanacaktır. Herhangi bir erteleme durumunda öğrencilerimize bilgi verilecektir.
Online Final Sınavı Hakkında Sorular ve Cevapları

Online Final Sınavı Hakkında Sorular ve Cevapları

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Fatma dedi ki:

    Ataaof sınavında şuanda göreceğimiz sınav final mi olacak vize sınavımı olacak

    1. Admin dedi ki:

      Şu anda Ataaof final sınavları yapılıyor.