AÖF Yaz Okulu Kayıt İşlemleri 2023

AÖF Yaz Okulu 2023 kayıtları başlıyor. Geçtiğimiz yıllarda pandeminin geçmesi ile sınavlar yüz yüze yapılmıştı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgesindeki öğrenciler için tüm yurtta bahar dönemi arasınavları online olarak gerçekleştirilmişti. 2023 AÖF Yaz Okulu sınavlarının online olup olmayacağı ilerleyen günlerde açıklanacak. (Atatürk Üniversitesi 2023 Yaz okulu sınavlarını yüz yüze yapacağını açıkladı. Anadolu Üniversite henüz açıklama yapmamakla birlikte yüz yüze olması beklenmektedir.)

Öncelikle Anadolu Üniversitesi açıköğretim fakültesinde bütünleme sınavı, tek ders sınavı, 3 ders sınavının yer almadığını belirtmekte fayda var. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde sadece yaz okulu bulunuyor.

2023 AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi 2023 Yaz Okulu kayıtları 3 Temmuz 2023 Pazartesi başlayıp 7 Temmuz 2027 Cuma günü 22.00‘da sona erecek.  Kayıtlar için 5 günlük bir süre verilmiş olmakla birlikte sonrasında ders seçimine ve kayıt işlemine izin verilmeyecek.

  • Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler yaz okuluna kayıt yaptıramayacaklardır.
  • Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. Ders seçimi aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapılacaktır.
  • Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu ücretini yukarıda belirtilen tarihler arasında Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır.

Yaz okulu kayıt tarihinin son günü olan 07 Temmuz 2023 tarihinde saat 22:30’a kadar ödeme yapılabilecektir. 07 Temmuz 2023 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve yaz okulu kayıt işlemi yapılmayacaktır. AÖF Yaz okulu kayıt süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Yaz Okulu ücretini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıt hakkını kaybeder.

2023 Yaz Okulu Sınavı Ne Zaman?

2023 AÖF yaz okulu sınavı 19 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak. Yaz okulu sınavları Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan son duyuruya göre yüz yüze olarak yapılacaktır. Sınav tarihleri değişebilmekte olup herhangi bir değişiklik olması durumunda sayfamız üzerinden duyurulacaktır.

2023 AÖF Yaz Okulu Kayıt Aşamaları

1. DERS SEÇİMİ
1.1. Ders Seçimi ve Kayıt Tarihleri
Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından 03-07 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders seçimi 07 Temmuz 2023 tarihi saat 22:00’ye kadar yapılabilecek olup ilgili açıklamalar aşağıdadır.

  • Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir.
  • Derslerin seçimi aşağıdaki seçenekler doğrultusunda öğrencinin planlamasına bağlıdır.

GNO 0-1,99 arasında olan öğrencilerin ders seçimi;

Öncelikle varsa FF harf notlu dersleri ile daha önce almadığı dersleri seçmesi önerilmektedir.
Akademik uyarı aldığından dolayı GNO’sunu 2,00’a yükseltmek için CD, DC ve DD harf notlu dersleri de seçebilir.
GNO’sunu daha da yükseltmek için AB-CC arasındaki harf notlu dersleri de seçebilir.

GNO 2,00-4,00 arasında olan öğrencilerin ders seçimi;

Öncelikle varsa FF harf notlu dersleri ile daha önce almadığı dersleri seçmesi önerilmektedir.
GNO’sunu daha da yükseltmek için AB-DD arasındaki harf notlu dersleri de seçebilir.

Ancak, bir dersin tekrar seçilmesi halinde öğrencinin bu dönemde alacağı harf notu ve ders kredisi geçerli olacak önceki dönemde alınan harf notu ve ders kredisi dikkate alınmayacaktır.

  • Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler, derslerin yarıyıllarını dikkate almadan ders seçimi yapabilir.
  • Öğrenci, ders seçim işlemlerini; kayıt tarihleri içinde yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.
  • Kayıt tarihleri içinde ödeme yapılmadığı sürece ders seçimi yapılabilir. Yapılacak ödeme tutarları alınan ders/derslerin sayısına göre belirlenmektedir.
    Ödeme yaptıktan sonra ders seçiminde değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, 03-07 Temmuz 2023 tarihleri arasında aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından işlem yapabilir.
  • Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyenler de yaz okulundan ders alabilir.
  • Yaz okulunda hangi dersin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.
  • Öğrenciler Ders-Ekle Sil işlemini tamamladıktan sonra tekrar ders eklemeleri halinde oluşan fark borçlarını 07-18 Ağustos 2023 tarihlerinde ödeyebilecektir. Bu tarihten sonra yasal faiz başlatılacaktır.

2022-2023 öğretim yılı bahar döneminde öğrencinin kayıt durumu AKTİF ise yaz okulunda da öğrencinin kayıt durumu AKTİF olacaktır.

Ancak öğrenci bahar döneminde kayıt yeniletmemiş ise yaz okuluna kayıt yaptırmış olsa dahi kayıt durumu değişmeyecek ve öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

AÖF Yaz Okulu Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Ders seçimi üç aşamadan oluşmaktadır:

  1. Birinci aşamada aof.anadolu.edu.tr adresindeki Öğrenci Otomasyonu Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz gerekecektir.
  2. İkinci aşamada ders seçimi yaparak yaz okulunda almak istediğiniz dersleri belirleyeceksiniz.
  3. Üçüncü ve son aşamada ise yaptığınız ders seçimini onaylamanız istenecektir.

Yaptığınız ders seçimini onaylamadığınız takdirde, ders seçimi geçersiz sayılacaktır. Ders seçiminde değişiklik yapan öğrencilerin, en son onayladığı ders seçimi geçerli olacaktır ve ödeme bilgileri buna göre oluşacaktır.

Ders Seçimi Sonunda Yazıcıdan Dökümü Alınacak Belge

Ders seçimini tamamlayan öğrenciler, bilgi amaçlı olarak 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu Kayıt Bilgi Dökümü Sayfasının çıktısını alabilir. Bu sayfada öğrencilerin ders seçimi sonucunda; alacağı dersler, ödeme bilgisi ve sınav tarihi bilgisi yer almaktadır.

AÖF YAZ OKULU İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER 2023

Ders seçimine göre ödeme bilgisi oluşur. Ders seçimini yapan öğrenciler ödemelerini yaparak yaz okulu kayıtlarını yaptırabilir.

Ders seçimi yapmadan ödeme bilgileri oluşmaz.

Yaz okulu için kesin karar vermeden ödeme yapmayınız. Yaz okulu için yatırılan Öğretim Gideri tutarı iade edilmez ve ödeme yapıldıktan sonra kayıt işleminden vazgeçilemez.

Ancak seçilen ders açılmaz ise ilgili derse ait tutar, derslerin hiçbiri açılmazsa öğretim gideri tutarının tamamı iade edilir.

AÖF Yaz Okulu Öğretim Gideri

Yaz okuluna katılacak öğrencilerden, her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen miktar göz önünde bulundurularak Üniversite Yönetim Kurulunca tespit edilen miktarda yaz okulu öğretim gideri alınır.

Yaz okulunda alınacak öğretim gideri, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim gideri dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır.

2023 AÖF Yaz Okulu Ücretleri

2022 – 2023 yaz okulu harç bedelleri aşağıdaki tabloda yer almaktadır. 2021 – 2022 yılında 1 ders ücreti 375 TL iken bu yıl 550 TL olmuş, 5 ders ücreti 675 TL iken bu yıl 850 TL olmuştur.

Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺550,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺625,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺700,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺775,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺850,00 öder.

Ödeme Yöntemleri

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme
  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme
  • ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)
  • Mobil Bankacılık ile Ödeme

Şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yeni şifrenizi; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bağlantısından, 0850 200 46 10 numaralı AOSDESTEK İletişim ve Çözüm Masasını sistemimizde kayıtlı cep telefonu numaranızla arayarak veya size en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirsiniz.

Yaz okulunda tüm derslerin açılmama olasılığı var. Bir önceki yıl olan 2021 – 2022 yılında tüm dersler açıldı. Bu yılda tüm derslerin açılmasını bekliyoruz.

2023 AÖF Yaz Okulu

2023 AÖF Yaz Okulu

Sıkça Sorulan Sorular

Anadolu Üniversitesi 2023 Yaz Okulu kayıtları 3 Temmuz 2023 Pazartesi başlayıp 7 Temmuz 2027 Cuma günü sona erecek.

Alınan Ders Sayısına Göre Ödenecek Öğretim Gideri Ücreti
Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺550,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺625,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺700,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺775,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺850,00 öder.

Açıköğretim fakültesi yaz okulunda en fazla 5 ders alabilirsiniz.

Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyenler de yaz okulundan ders alabilir.

Yaz okulunda hangi dersin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

2023 AÖF yaz okulu sınavı 19 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak. Yaz okulu sınavları Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan son duyuruya göre yüz yüze olarak yapılacaktır.

28
mutlu
Mutlu
11
_zg_n
Üzgün
16
sinirli
Sinirli
6
_a_rm_
Şaşırmış
6
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Kendi sitenizdeki habercilerin yaz okulu ücretlerinden haberi yok. Bu nasıl iş kardeşim iyi,güzel tahmini yazmışsınız da güncelleyen bari. Biz de kendi sitesi diye güvenip bakıyoruz. İşinizi önemser misiniz? Benim gibi kaç kişi size güvenip umutlanmıştır. Sık sorulan sorularda 5 dersin fiyatı 325₺. 21 Haziran da yayınlanan ve güncellenecektir diye paylaşılan, başlığına koyu renkli punto ile 2023 yaz okulu ücretleri diye yazılan haberde 5 dersin ücreti 675₺. Koca kaç yıllık üni de bi zahmet dikkatli olsun.

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!