2021 YKS Başvuruları e-Devlet İle Yapılacak

Bir liseden mezun olan ve mezun olabilecek durumda olan öğrenciler açıköğretim önlisans ve lisans bölümlerine kayıt olabilmek için 2021 YKS sınavına girmeleri ve tercih yaparak yerleşmeleri gerekmektedir.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm sınavların online olarak yapıldığı şu dönemde tedbir amaçlı tüm kayıt işlemleri de online olarak yapılıyor.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada kayıtların online olarak yapılabilmesi için e-devlet şifresinin ÖSYM AİS (Aday İşlemleri Sistemi) sistemine giriş yapılabileceği ve e-devlet şifresi ile YKS kayıt işleminin açıldığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemini (https://ais.osym.gov.tr) ziyaret eden adaylar burada yer alan e-Devlet İle Kayıt Ol butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydolacaklardır.

e-Devlet şifresiyle ÖSYM AİS’e kayıt olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sunulan tüm işlemleri yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması Yayında!

Adaylarımıza yönelik geliştirilen yeni ÖSYM Mobil uygulaması ile Aday İşlemleri Sistemindeki https://ais.osym.gov.tr hizmetlere mobil cihazlardan daha hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlanmaktadır.

2021 YKS Başvuruları e-Devlet İle Yapılacak
2021 YKS Başvuruları e-Devlet İle Yapılacak

 Kaynak: ÖSYM AİS

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!