2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 KPSS sonuçları sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından uygulanan KPSS oturumları tamamlandı ve artık 2021 yılında uygulanacak oturum kalmadı. Adaylar ise sonuç belgelerini öğrenmek için ÖSYM tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.

2021 KPSS Sonuç Açıklanma Tarihi

2021 KPSS sonuç açıklanma tarihi ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 16 Eylül 2021 olarak belirlendi. Bu kapsamda, tarihte değişiklik olmaması halinde adaylar belirtilen tarihte sınav sonuçlarına ÖSYM internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında ise alınan puanlar atama tercihleri için kullanılabilecek. 16 Eylül tarihinden öncesine kadar KPSS puanı ile başvuru yapacak adaylar ise 2021 KPSS puanını kullanamayacak. Bu tarihten sonraki başvurular için ise yeni alınan 2021 KPSS puanı geçerlilik kazanacak.

KPSS Niçin Yapılıyor?

Kamu Personel Seçme Sınavı olarak bilinen KPSS, devlet kadrolarında çalışmak isteyenlerin girdikleri bir sınav türüdür. ÖSYM tarafından hazırlanan ve her yıl düzenlenen sınavda adaylar farklı alanlarda sınava girmektedir. Öğretmenlik gibi kadrolar için her yıl sınav yapılıyorken diğer memuriyet türleri için iki yılda sınav düzenlenmektedir. Bunun yanında adayların öğrenim durumlarına ve alanlarına göre de farklı oturumlara girmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda kadrolar da A ve B grubu olarak ikiye ayrılmaktadır. Öğretmenlik gibi alanlar için ise alan ve eğitim bilimleri sınavları da uygulanmaktadır.

KPSS’ye ortaöğretim (lise), ön lisans ve lisans mezunları girebilmektedir. Mezuniyet durumuna göre adayların girdikleri sınav tipi ve soru tarzı değişkenlik gösterir. Adaylar, aldıkları puan türüne göre çeşitli kadrolara atanma talebinde bulunabilir. Devlet dairelerinde çalışma yapacak düz memur olarak adlandırılan kadrolar en çok alım sağlarken aynı zamanda alanlara göre de çeşitli nitelik atamaları yapılmaktadır.

KPSS içeriği olarak P1, P2, P3 puan türlerine ayrılmaktadır. Bu puan türleri mezuniyet durumuna göre belirlenmektedir. P1; genel yetenek yüzde 70, genel kültür yüzde 30 şeklindedir. P2 ise genel yetenek yüzde 60, genel kültür yüzde 40, P3 ise genel yetenek yüzde 50, genel kültür yüzde 50 şeklinde soru dağılımına sahiptir. Bunun yanında asli kadroya göre alan sınavı da uygulanabilmektedir. Alan sınavına girecek adaylar ise mezun oldukları bölüme göre farklılık gösteriyor.

2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!