2020 YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milyonlarca öğrencinin beklediği 2020 YKS Yerleştirme sonuçları açıklandı.

YKS sonuçlarını büyük bir heyecanla bekleyen öğrenciler için geçtiğimiz hafta ösym başkanı açıklama yapmış ve bu hafta içerisinde sonuçları açıklayacağını duyurmuştu. Bugün (26 Ağustos 2020) 12:30 itibariyle yks yerleştirme sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı.

YKS ile açıköğretim bölümlerine yerleşen arkadaşların kayıt işlemleri 31 Ağustos 2020 – 10 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak.

YKS ile açıköğretime yerleşenler 2020 YKS Yeni Kayıt İşlemleri başlıklı yazımızı okuyabilirler.

Ösym tarafından yapılan duyuru:

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2020-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 26 Ağustos 2020 tarihinde saat 12.30’dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos – 04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos – 02 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Kamuoyunun ve adayların bilgisine saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

yks tercih sonuclari aciklandi

Kaynak: ÖSYM

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!