2020 KPSS Önlisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Önlisans sınavları 25 Ekim 2020 tarihinde yapılmıştı. Önlisans mezunu (2 yıllık bölüm mezunu) olan adaylar devlet memuru olabilmek için ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavlarına katıldılar. Sınav sonrasında devlete atanmak isteyen adaylar sınav sonuçlarını ve tercih tarihlerini merak ediyorlar. Meraklı bekleyiş devam ederken ÖSYM tarafından 2020 yılı için KPSS sınav sonuç takvimi açıklandı.

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2020 takvimine göre 2020 KPSS Önlisans sınav sonuçları 26 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacak. KPSS Önlisans sınavına giren adaylar 26 Ekim itibariyle sınav sonuçlarını görebilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından devlet memuru olmak için tercih yapıp atanmayı bekleyecekler.

2020 KPSS Önlisans Sonuçları Erken Açıklanır mı?

ÖSYM tarafından özellikle pandemi döneminde yapılan sınavların erken açıklanması 2020 KPSS Önlisans sınavının da erken açıklanabileceği yönünde bir beklenti oluşturdu. Sınava giren adaylar sınavın erken açıklanmasını beklerken ÖSYM tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmaz iken sonuçların KPSS takviminde belirtilen tarih olan 26 Kasım Perşembe günü açıklanacağı belirtiliyor.

2020 KPSS Önlisans Sınav Sonuç Belgesi

2020 KPSS Önlisans sınavına giren adaylar için bir sınav sonuç belgesi basılmayacak olup adreslere gönderim yapılmayacak. ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden ve ÖSYM’nin mobil uygulamasından T.C Kimlik numarası ve aday şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilecek olup isteyenler çıktı olacak alabilecek.

2020 KPSS Önlisans sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl boyunca geçerli olmaktadır. iki yıl sonunda yeni bir sınav yapılmaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonuçları açıklanana kadar geçerli olmaktadır.

ÖSYM KPSS Sınavı
ÖSYM KPSS Sınavı

KPSS Önlisans Puanı ile Hangi Kadrolara Atamalar Yapılabilir?

Kamuya ilk defa atanacaklar için kadrolar A ve B grubu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

A Grubu Kadrolar;

Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar;

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS Önlisans Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

KPSS Önlisans tercihleri ÖSYM’nin takvimine göre 30 Aralık 2020 ile 7 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacağı belirtiliyor. KPSS önlisans tercih tarihleri  ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz sonrası belli olacak. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Sıkça Sorulan Sorular

ÖSYM tarafından yayımlanan KPSS 2020 takvimine göre 2020 KPSS Önlisans sınav sonuçları 26 Ekim 2020 Perşembe günü açıklanacak.

KPSS önlisans tercih tarihleri  ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz sonrası belli olacak.

Sınava giren adaylar sınavın erken açıklanmasını beklerken ÖSYM tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmaz iken sonuçların KPSS takviminde belirtilen tarih olan 26 Kasım Perşembe günü açıklanacağı belirtiliyor.

2020 KPSS Önlisans sınavına giren adaylar için bir sınav sonuç belgesi basılmayacak olup adreslere gönderim yapılmayacak.

ÖSYM'nin aday işlemleri sisteminden ve ÖSYM'nin mobil uygulamasından T.C Kimlik numarası ve aday şifresi ile sınav sonuçları görüntülenebilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Açıköğretim, AÖF Ders Notları, Açıköğretim Sorular ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!